Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

apr  2022 11

Tudi letos med narcise z avtobusom

Tudi letos med narcise z avtobusom Foto: Miro Podgoršek

V maju bodo travnike nad Jesenicami ponovno pobelile ključavnice. V tem času se v karavanške vasi in hribe zgrne veliko obiskovalcev in tega jim prav nič ne gre zameriti, kajti pogledi na pobočja polna cvetočih narcis so dih jemajoča. Vendar veliko število obiskovalcev v tako kratkem času predstavlja precejšno obremenitev v dveh najbolj obiskanih krajih – Planini pod Golico in Javorniškem Rovtu. Število parkirišč je zelo omejeno in kaj hitro se pojavi slaba volja pri domačinih, katerih zasebna zemljišča postanejo nelegalna parkirišča in prav tako pri obiskovalcih, ki nimajo možnosti na primernem mestu parkirati avtomobila.

Občina Jesence je lani pilotno izvedla projekt umirjanja prometa imenovan Med narcise z busom in v najbolj obleganih vikendih cesto zaprla za javni promet, namesto tega pa vsem obiskovalcem ponudila brezplačno parkirišče in brezplačen avtobusni prevoz iz Jesenic v Planino pod Golico in Javorniški Rovt (Pristava). In tako bo tudi letos; avtobus z zgoščenim voznim redom bo ustavljal na vseh postajališčih javnega potniškega prometa na svoji relaciji predvidoma 14. in 15. maja, 21. in 22. maja ter 28. in 29. maja 2022. V primeru slabe vremenske napovedi ali zamika cvetenja narcis bodo datumi avtobusnega prevoza prilagojeni. Domačinom, njihovim obiskovalcem ter gostom turističnih in gostinskih ponudnikov bo prehod mimo zapor omogočen.

Ukrep zapore ceste s kombinacijo avtobusnega prevoza se je preteklo leto izkazal za dobro prakso in požel zadovoljstvo pri domačinih in prav nič slabe volje pri obiskovalcih, ki so uživali v brezskrbnem obisku. Če so se do Jesenic pripeljali z vlakom, so ključavnice lahko obiskali brez, da bi zagnali avtomobil!

Prebrano 719 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 11 april 2022 09:08

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave