Skok na osrednjo vsebino

Novice

BSC Kranj je regionalna razvojna agencija, ki že od leta 1995 deluje kot povezovalni člen med regionalno in nacionalno ravnjo. Sodelujejo z občinami, podjetji, območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami, nevladnimi organizacijami, ministrstvi in ostalimi državnimi organi. Spodbujajo razvoj gorenjske regije, ki vključuje 18 občin, med drugim tudi občino Jesenice.   E-novice Gorenjska gremo gor
Osnovno zdravstvo Gorenjske je v sodelovanju z Občino Jesenice pričelo z obnovo Zdravstvenega doma Jesenice. Izvajalec je z gradbenimi deli začel v juliju 2024, z njimi pa bo zaključil v začetku leta 2025. Obnova bo vključevala energetsko sanacijo, prenovo notranjih prostorov ter nakup potrebne notranje pohištvene opreme.
V sklopu investicij v jeseniške vrtce je Občina Jesenice pričela z rušitvijo oziroma odstranitvijo starega objekta v enoti Julke Pibernik. Dela bodo potekala v času poletnih počitnic in bodo končana v drugi polovici meseca avgusta 2024. Nadaljnje aktivnosti, ki vključujejo izgradnjo novega objekta enote vrtca, ter zagotovitev potrebne notranje opreme, se bodo predvidoma pričeli v letu 2025 in se bodo zaključila v letu 2026.
Hrušica je bila v juniju v znamenju velikega praznovanja domačega prostovoljnega gasilskega društva. Mineva 120 let od zametkov nastajanja gasilstva v kraju.
Krajevna skupnost Plavž je z več 7500  prebivalci in prebivalkami največja v občini Jesenice. Med prijetnejšimi dogodki je vsakoletno praznovanje krajevnega praznika.
Letos je minilo osemdeset let od strmoglavljenja ameriškega zavezniškega bombnika na sedlu Suha v Karavankah.
E-oskrba je storitev, ki starejšim, invalidom in kroničnim bolnikom omogoča samostojnejše, bolj varno in neodvisno bivanje v domačem okolju. Uporabnikom v primeru poškodbe ali bolezni omogoča enostavno 24-urno povezavo z asistenčnim centrom in organizacijo pomoči, če jo potrebujejo.
Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo uporaba dvigala od 1. 8. 2024 naprej možna izključno z uporabo magnetnega identifikacijskega žetona.
Občina Jesenice v sodelovanju s Planinskim društvom Jesenice od leta 2010 na praznik dneva državnosti organizira pohod na Golico, 1835 visok vrh v Karavankah. Letošnjega 15. se je kljub slabšemu vremenu udeležilo več kot 200 planincev in drugih ljubiteljev gora.
Občanke in občane, ljubitelje cvetja, vabimo, da se prijavite k sodelovanju v akciji »Najlepša cvetlična zasaditev v občini Jesenice v letu 2024«.
Občina Jesenice je v petek, 21. junija v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska in Policijskim veteranskih društvom Sever Gorenjska pripravila slavnostno prireditev v počastitev dneva državnosti.
V Radovljici se je v sredo, 19. 6. 2024, župan mag. Peter Bohinec udeležil 9. redne seje Sveta gorenjske regije. Svet sestavljajo župani 18 gorenjskih občin, sejo je vodil predsedujoči svetu, Matjaž Rakovec, župan MO Kranj. Ob predstavitvah aktualnih informacij o pripravi regionalnega prostorskega plana in napredka pri pripravi Dogovora za razvoj gorenjske regije z razpravo o projektnih predlogih, ki se bodo uvrstili v ta 40 milijonov vreden dogovor, je bilo največ pozornosti namenjeno pregledu stanja zdravja v gorenjskih občinah.
Župan mag. Peter Bohinec je dne, 19. 6., v Kolpernu sprejel najboljše učence, ki so v vseh devetih razredih osnovne šole dosegli odlični učni uspeh. Teh je bilo letos skupaj 32.
Z otvoritvijo Trga prijateljstva Jesenice - Nagold na Plavžu na Jesenicah sta pobrateni občini Jesenice in Nagold v Nemčiji odprli novo poglavje partnerstva, sodelovanja in povezovanja na različnih področjih.
V petek, 14. junija, je predsednica države Nataša Pirc Musar obiskala Jesenice. Na Stari Savi sta ji dobrodošlico zaželela župan občine Jesenice Peter Bohinec in županja sosednje občine Kranjska Gora Henrika Zupan.
Pihalni orkester Jesenice-Kranjska gora je za zaključek obsežnega praznovanja 150 letnega jubileja poskrbel za dva velika in odmevna glasbena dogodka na Jesenicah. V petek, 14. junija, je bil na Stari Savi na Jesenicah slavnostni koncert ob navzočnosti številnih zvestih poslušalcev in gostov.
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice,  je v skladu s Pravilnikom Javne Agencija RS za varnost prometa, oblikoval predlog za podelitev priznanj Bronasti, Srebrni in Zlati znak AVP.
Letošnje dogodke tednov ljubiteljske kulture v maju in juniju na Jesenicah je na zanimiv način popestrila živa knjižnica, saj je omogočila druženje in izmenjavo pogledov obiskovalcev v Občinski knjižnici Jesenice. Sodeloval je tudi Anže Bertoncelj, organizator živih knjižnic v Sloveniji.
Župan mag. Peter Bohinec je na novinarski konferenci v Kolpernu na Jesenicah predstavil pisano paleto dogajanj in aktivnosti, ki jih bo ponujalo bližajoče se Jeseniško poletje 2024. Glavna usmeritev, ki je vodila Občino Jesenice in organizatorje posamičnih prireditev pri pripravi poletnega dogajanja, je bila poskrbeti za vsebine, ki bodo pritegnile in zabavale čim širši krog generacij, torej tako mlade kot starejše. Rezultat je 40 dogodkov, ki bodo zadovoljili vse okuse. Vstop v koledar dogodkov bo 1. junija tradicionalno odprla Kulturna mavrica, kjer so bodo predstavila etnično pisana kulturna društva z Jesenic. Vrhunec dogajanja bodo trije koncerti priznanih izvajalcev. Vse prireditve so brezplačne.
Občina Jesenice bo odstranila grafite oz. napise v podvozu Podmežakla. Ob tem bi znova želeli spomniti, da je tovrstna "umetnost" posameznikov nesprejemljiva oblika ravnanja v družbi.

Uporabne povezave