Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

apr  2023 17

Obvestilo o režimu umirjanja prometa v času cvetenja narcis

Občina Jesenice bo tudi letos v času cvetenja narcis, torej meseca maja, ponovno uveljavila drugačen režim dostopa oziroma umirjanja prometa v vaseh pod Golico.

Lokalna cesta v Planino pod Golico bo tako za obiskovalce zaprta v naslednjih terminih: 13. in 14. maj, 20. in 21. maj ter 27. in 28. maj 2023. Zapora bo v primeru lepega vremena postavljena na Cesti na Golico pri odcepu na Ulico Staneta Bokala na Jesenicah. Domačinom ter lastnikom zemljišč in počitniških hiš bo prehod preko zapore omogočen z nalepko – »vinjeto«, ki si jo boste za enostavnejše redno prehajanje namestili na sprednje vetrobransko steklo avtomobila. Prehod bo omogočen tudi obiskovalcem domačinov in lokalnih ponudnikov, ki jim boste zagotovili parkiranje na svojih površinah. Ti bodo o svoji rezervaciji ob prehodu morali obvestiti reditelje na zapori.

PREVZEM NALEPK

Vsako gospodinjstvo lahko prejme toliko nalepk – vinjet, kolikor vozil ima. Prevzamete jih lahko:

  • v prostorih Gasilnega doma Planina pod Golico v času uradnih ur Krajevne skupnosti Planina pod Golico, tj. ob torkih med 12.00 in 15.00 ali
  • na TIC Jesenice vsak delavnik med 8.00 – 12.30 in 13.00 – 16.00.

Ob navedenih dnevih zapore bo na relaciji Jesenice – Planina pod Golico vzpostavljen avtobusni prevoz, ki bo ustavljal na postajah Jesenice Občina, Železniška postaja in Zdravstveni dom. Avtobusi bodo vozili na okoli 20 minut. Cena vozovnice bo 5 €, za otroke do 12. leta brezplačno. Vožnja proti Jesenicam bo brezplačna.

Z zaporo ceste želimo prometno razbremeniti vasi pod Golico in obiskovalce spodbuditi k naravi prijaznemu obisku naših krajev. Podrobnejše informacije o izvedbi bodo dosegljive na spletni strani Visit Jesenice in Občine Jesenice.

Dodatne informacije:

  • RAGOR, 04/5813 403, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali
  • TIC Jesenice, 04/586 178, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Prebrano 661 krat Nazadnje urejano na torek, 18 april 2023 15:18

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave