Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

jun  2023 23

Jeseniške novice, 23. junij 2023-10

Slavnostna podelitev

Na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin so podelili diplome še eni generaciji diplomantov zdravstvene nege in fizioterapije ter trem magistricam znanosti. Obenem je potekala promocija prve doktorice znanosti.

Na praznično nedeljo pohod na Golico

Občina Jesenice v sodelovanju s Planinskim društvom Jesenice v nedeljo, 25. junija, na dan državnosti, organizira 14. pohod na Golico.

Slovesnost ob dnevu državnosti in koncert

Na Trgu Toneta Čufarja na Jesenicah bo v četrtek, 22. junija, ob 20. uri slovesnost ob dnevu državnosti.

Na premieri tudi Đuro in Tanja

Dvajset let po nastanku filma Kajmak in marmelada je ljubezenska zgodba o Špeli in Božu, Slovenki in »južnjaku«, dobila gledališko različico.

Skriti biser občine Jesenice

Zoisov park na Pristavi v Javorniškem Rovtu je pravi naravni biser jeseniške občine. Pred dnevi so pripravili promocijski dogodek.

Vse klice sprejemajo administratorke

Vse ambulante splošne medicine v Zdravstvenem domu Jesenice so po novem vključene v sistem zdravstvenoadministrativnega centra.

Dan prostovoljstva za Skupino SIJ

Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo je bil namenjen dejavnostim s pridihom trajnosti, zaposleni v družbah SIJ Acroni in SIJ SUZ pa so pošteno poprijeli za delo.

Po letošnji sezoni narcis

Sistem Med narcise z busom je zaradi slabega vremena deloval le dva majska konca tedna, z avtobusom se je v Planino pod Golico peljalo dva tisoč obiskovalcev.

Vesolje sonc na Stari Savi

Na plavžnem dimniku na trgu na Stari Savi je na ogled tekstilna instalacija Vesolje sonc, ki je nastala v sklopu letošnjega Bienala tekstilne umetnosti..

Sprememba javnega razpisa o dodeljevanju državnih pomoči De Minimis za pospeševanje malega gospodarstva v občini Jesenice v letu 2023

Drugi naslovi:

V državnem svetu o lokaciji bolnišnice, Tudi o prekuhavanju vode in košnji zelenic, Na voljo veliko kadrovskih štipendij, Dan jeseniške košarke, Vaja evakuacije na Koroški Beli, Pogumno v podjetništvo, Diplome za zagnane bralce, Barvitost pomladi, EkoRokotipi za paciente z demenco, Planinci na srečanju v zamejstvu, Kreativna zrela leta, Glasbena šola v Jeseniškem poletju, V Pineti obnovljeni še dve hišici, Sončni praznik na Hruščanski planini, Avtomobilski spektakel na Hrušici, ...

Spoštovani občani in občanke občine Jesenice,
ob dnevu državnosti vam iskreno čestitam.

Župan mag. Peter Bohinec

Dodatne informacije

Prebrano 624 krat Nazadnje urejano na četrtek, 22 junij 2023 16:20

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave