Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

maj 2022 20

Jeseniške novice, 20. maj 2022-8

Jeseniške novice, 20. maj 2022-8 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Prvi majski narcisni vrhunec

Medtem ko je druga majska sobota zaradi ne najboljše vremenske napovedi veliko ljudi odvrnila od izleta med narcise v Planini pod Golico in Javorniškem Rovtu ter vzpona na Golico, je bila dan kasneje, na čudovito sončno nedeljo, zgodba povsem drugačna. To je bil prvi vrhunec z več kot dva
tisoč planinci in drugimi ljubitelji gorske narave v osrčju Karavank. Narcise na okoliških travnikih so v polnem razcvetu, le na Golici jih bo največ konec maja in v začetku junija.

Brezplačni mestni promet za upokojence

Od 1. junija naprej bodo upokojenci, vojni veterani in invalidi tudi na Jesenicah lahko brezplačno uporabljali mestni potniški promet.

Premiera seniork ali v tretje gre rado

Na ogled je bila premiera komedije Bolj stare, bolj skeglane.

Turčijo postavil na skakalni zemljevid

Nejc Frank, trener smučarskih skokov z Blejske Dobrave.

Občina bo uredila kegljišče z bovlingom

Občina Jesenice bo uveljavljala predkupno pravico in odkupila objekt nekdanje restavracije in bovlinga v Športnem parku Podmežakla, so sklenili občinski svetniki na izredni seji.

Praznovanje prvega maja na Pristavi

Po dveh letih, ko tradicionalnega prvomajskega sre­čanja na Pristavi nad Javorniškim Rovtom zaradi epidemije ni bilo, je letos slovesnost ob prazniku dela ponovno potekala.

Kuharske delavnice po šolah

Učenci treh osnovnih šol so pod vodstvom kuharjev iz treh jeseniških restavracij oziroma gostiln ter pod taktirko Jerice Klinar kuhali jeseniške jedi v obliki ulične hrane.

Mladost s plesom in glasbo

Simfonični orkester Jesenice v začetku junija pripravlja koncerta na Jesenicah in v Kranjski Gori. Dirigentka Natalija Šimunović se je tokrat odločila predstaviti ustvarjalnost mladih.

Dodatne informacije

Prebrano 1162 krat Nazadnje urejano na četrtek, 19 maj 2022 15:54

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave