Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

nov  2023 03

Jeseniške novice, 3. november 2023-16

Dragocena pomoč ravenskim godbenikom

Dvajsetega oktobra je bil v dvorani Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah dobrodelni koncert Za Koroško na Kranjskem dobrota zori, s katerim so člani Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora priskočili na pomoč prijateljem godbenikom na Koroškem.

Pred vrati največji gledališki praznik

Med 14. in 19. novembrom bodo na Jesenicah potekali 36. Čufarjevi dnevi. Selektorica Ana Ruter je izbrala šest predstav za tekmovalni program.

Šestnajst »živih knjig«

Na Jesenicah je potekala Živa knjižnica, na kateri je bilo za pogovor na voljo 16 »živih knjig« oziroma posameznikov, ki so iskreno spregovorili o svojih življenjskih zgodbah.

Za zdravo življenje nikoli ni prepozno

Zavod za šport Jesenice že od leta 2016 dalje organizira telovadbo za starejše.

Kontakti za sporočanje smradu z deponije

V zadnjem obdobju so občani ponovno večkrat zaznali smrad z deponije Mala Mežakla. Zdaj so jim namenili dve kontaktni telefonski številki.

Po kader tudi v Bosno

Na zaposlitvenem sejmu v BiH sta se predstavljala tudi dva največja zaposlovalca iz jeseniške občine, SIJ Acroni in Splošna bolnišnica Jesenice. Pri zaposlovanju tujcev obstaja nekaj ovir ...

Čarobna narava Ide Mole

Jeseničanka Ida Mole je svoja likovna dela predstavljala na tretji samostojni razstavi. Na ogled so bili akrili na platno z motivi narave. Kot pravi, slika za svojo dušo.

Jernej se že veseli novih športnih izzivov

Nedavno je podjetje Ormega MM športni invalidski voziček podarilo Društvu paraplegikov Gorenjske, to pa ga je predalo v uporabo Hrušičanu Jerneju Slivniku.

Posadili »rožnato drevo« – navadni glog

V rožnatem oktobru, ki je mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk, so na Jesenicah posadili »rožnato drevo« – Paul's Scarlet oziroma navadni glog.

Drugi naslovi:

Digi info točka na Jesenicah, V SIJ Acroni popravili valjavsko ogrodje, Pobude občinskih svetnikov, Posegi v priobalna zemljišča in njihovo urejanje, Lesna goba je zdaj odstranjena, Najlepše cvetlične zasaditve v občini, Že četrtič osvobajajo domišljijo, Vzdržljivost pred hitrostjo, Vaja je priložnost za napredek, Največji Eurospin v Sloveniji, Zelena zastava za Vrtec Jesenice, Zbornik o soteski, V dnevnem centru tudi učna pomoč, Pacienti k začasnemu ortodontu, Kaj vse lahko delam z računalnikom, Dan odprtih vrat Zavoda Jelša, Priznanja udeležencem Jeseniškega cirkla, Krajani KS Sava so praznovali, ...

Dodatne informacije

Prebrano 559 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 06 november 2023 15:04

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave