Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

okt 2023 13

Jeseniške novice, 13. oktober 2023-15

Drugačen prvi študijski dan

Na jeseniški Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin so za bruce pripravili poseben prvi študijski dan s kariernim sejmom, medtem ko je za sproščen vstop v študentsko življenje poskrbel Denis Porčič - Chorchyp.

S krajani o plazu

V povsem polni avli Osnovne šole Koroška Bela je potekal pogovor s krajani o sobivanju s plazovi v zaledju Koroške Bele.

Drž' se, Gringo!

Transparent s tem napisom so jeseniški hokejski navijači razvili na tribuni dvorane Podmežakla na dobrodelni hokejski tekmi.

Spomini starih Jesenic: Hrenovca

Zaživel je četrti del tematske pohodne poti v sklopu projekta Spomini starih Jesenic, in sicer pot po Hrenovci.

Cvetje v jeseni na Slovenskem Javorniku

Gledališka skupina Farne­ ga kulturnega društva Ko­roška Bela je letos pripravi­ la gledališko predstavo Cvetje v jeseni v režiji Gre­gorja Čušina.

Vse je novo, vse diši

Na Osnovni šoli Poldeta Stražišarja Jesenice so tudi uradno odprli prenovljeno telovadnico, nove prostore uprave in prostore za posebni program.

Razkošje cvetličnih zasaditev

Občina Jesenice je tudi letos podelila priznanja za najlepše urejene cvetlične zasaditve. Na zaključku akcije je priznanja sodelujočim izročil župan Peter Bohinec.

Mini cicibanova olimpijada

V Športnem parku Podmežakla je potekala Mini olimpijada za jeseniške otroke, na kateri je sodelovalo 738 otrok iz vrtca in prve triade osnovnih šol.

Petsto let posvetitve

Osrednja slovesnost ob petstoti obletnici posvetitve cerkve sv. Lenarta na Jesenicah bo potekala v soboto, 4. novembra, nekaj dogodkov pa pripravljajo že ta mesec.

Drugi naslovi:

Nadaljevanje obnove, Odprtje zaklonišča za turistične oglede?, Harmonije dragocenih znanj, Novice iz krajevne skupnosti Plavž, Gledališče – užitek in poseben čar, Dobrine. Goods., Odlične mlade kategorije, Koncert Kvinteta Vintgar, Dijaki so spoznavali čebelarstvo, Drsalni klub pred novo sezono, Njegovo delo so nagradili v Bohinju, ...

Dodatne informacije

Prebrano 504 krat Nazadnje urejano na petek, 13 oktober 2023 13:38

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave