Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

nov  2023 17

Jeseniške novice, 17. november 2023-17

Čufarjevi dnevi vabijo

Jesenice so v teh dneh ponovno središče ljubiteljske gledališke ustvarjalnosti. Do ponedeljka, 20. novembra, se bo v sklopu 36. Čufarjevih dnevov zvrstilo kar devet predstav, od tega šest za odrasle in tri mladinske. Festival se bo zaključil s podelitvijo Čufarjeve nagrade in plaket ter nove gazi.

Tri tisoč pacientov začasno brez zdravnika

V Zdravstvenem domu Jesenice se zaradi upokojitev in odsotnosti zdravnic soočajo s problemom nadomeščanja v dveh splošnih ambulantah.

Prikazovalnik na trgu

V sklopu urejanja Trga Toneta Čufarja so pred dnevi uredili tudi prikazovalnik oziroma sodoben digitalni zaslon.

Posvojila sem srce

Katja Svetlin Piščanec živi z darovanim organom – srcem.

Koča na Golici bo odprta tudi pozimi

Ob koncih tedna in praznikih bo odprta tudi v zimskih mesecih.

Spremembe v mestnem prometu

Na Občini Jesenice pripravljajo spremembe v sistemu mestnega potniškega prometa. Po novem naj bi spremenili obstoječe linije mestnega prometa.

Mobilni alarm odpeljali v Kamnik

Na Koroški Beli ni več mobilne alarmne naprave, ki je bila postavljena pri mostu pri železniškem nadvozu. Premestili so jo na plaz Blate v kamniški občini.

Medalja na evropskem prvenstvu

V Karate klubu Waza-ari je 35-letni Jeseničan Alen Škrbo v vlogi trenerja in tekmovalca. Na nedavnem evropskem prvenstvu je osvojil bronasto medaljo.

Ob petstoletnici Župnije Jesenice

Na Jesenicah so slovesno zaznamovali petstoletnico posvetitve cerkve sv. Lenarta. Mašo ob jubileju je daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

Drugi naslovi:

Sejem rabljene smučarske opreme, Miklavžev sejem zdravja, Slovesno ob prvem novembru, Mobilni alarm odpeljali v Kamnik, Ureditev parka v Centru II, Sedemdeset let društva upokojencev, Novi potopni ekološki otoki, Obnovljen spomenik NOB v Planini pod Golico, Medalja na evropskem prvenstvu, Vozilo za mobilno paliativno enoto, Vključevanje v in skozi šport, Pogumno o čustvenih stiskah odraščanja, Ljudje, nosite čelado!, Izmenjava srednje šole z Nagoldom, Za odraščanje brez zasvojenosti, ...

Dodatne informacije

Prebrano 556 krat Nazadnje urejano na petek, 17 november 2023 13:00

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave