Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

nov  2022 25

Obvestilo o predčasnem glasovanju in glasovanju na domu, lokalne volitve 2022 - 2. krog

Lokalne volitve 2022, načini glasovanja:

PREDČASNO GLASOVANJE

Volivci, ki bodo na dan glasovanja odsotni, lahko predčasno glasujejo v torek, 29. novembra, v sredo, 30. novembra, in v četrtek, 1. decembra 2022, med 7.00 in 19.00 uro na volišču za predčasno glasovanje v dvorani Kolpern, Fužinska cesta 2, Jesenice. S seboj prinesite osebni dokument in vabilo za glasovanje.

GLASOVANJE NA DOMU (81. člen ZLV)

Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, kjer so vpisani v volilni imenik, lahko glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu, če to sporočijo občinski volilni komisiji najkasneje tri dni pred dnem glasovanja, tj. do srede, 30. novembra 2022. Priložiti je potrebno ustrezno potrdilo zdravnika ali drugo dokazilo.

Prebrano 926 krat Nazadnje urejano na petek, 25 november 2022 14:46

2 komentarji

  • Komentiraj povezavo 0, 30.11.2022 16:42 od Občina Jesenice

    Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, kjer so vpisani v volilni imenik, lahko glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu, če to sporočijo občinski volilni komisiji najkasneje tri dni pred dnem glasovanja (za drugi krog glasovanja za župana torej do 30/11-2022 do polnoči). Priložiti je potrebno ustrezno potrdilo zdravnika ali drugo dokazilo. Volilvci oz. njihovi svojci lahko Občinsko volilno komisijo o tem obvestijo po pošti in tudi po elektronski pošti na naslov: obcina.jesenice@jesenice.si, obvezno pa morajo navesti ime in priimek, naslov in rojstni datum volivca, ki želi glasovati na domu.

    Prijavi
  • Komentiraj povezavo 0, 29.11.2022 08:38 od Robert

    Spoštovani,

    domnevam, da se lahko obrazec izpolni na domu bolne osebe, na dan glasovanja in obvestila in sporočila sprejemate tudi na drug način. Mnogi nimajo možnosti printati, izpolniti in poslati obrazca.
    Glede glasovanja v zvezi referenduma ni bilo te birokracije.

    Lepo pozdravljeni,
    Robert

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave