Skok na osrednjo vsebino

Lokalne volitve

sep  2022 05

Lokalne volitve 2022

Lokalne volitve, na katerih volimo župane in člane občinskih svetov, v nekaterih občinah pa tudi člane krajevnih, vaških oziroma četrtnih skupnosti, bodo v nedeljo, 20. novembra 2022.

V tej rubriki redno objavljamo vse relevantne informacije in obvestila, ki se nanašajo na redne lokalne volitve 2022.

Načini glasovanja

1. krog: Volivci, ki bodo na dan glasovanja odsotni, lahko predčasno glasujejo v torek, 15. novembra, v sredo, 16. novembra, in v četrtek, 17. novembra 2022, med 7.00 in 19.00 uro na volišču za predčasno glasovanje v dvorani Kolpern, Fužinska cesta 2, Jesenice. S seboj prinesite osebni dokument in vabilo za glasovanje.

2. krog: Volivci, ki bodo na dan glasovanja odsotni, lahko predčasno glasujejo v torek, 29. novembra, v sredo, 30. novembra, in v četrtek, 1. decembra 2022, med 7.00 in 19.00 uro na volišču za predčasno glasovanje v dvorani Kolpern, Fužinska cesta 2, Jesenice. S seboj prinesite osebni dokument in vabilo za glasovanje.

1. krog: Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, kjer so vpisani v volilni imenik, lahko glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu, če to sporočijo občinski volilni komisiji najkasneje tri dni pred dnem glasovanja, tj. do srede, 16. novembra 2022. Priložiti je potrebno ustrezno potrdilo zdravnika ali drugo dokazilo.

2. krog: Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, kjer so vpisani v volilni imenik, lahko glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu, če to sporočijo občinski volilni komisiji najkasneje tri dni pred dnem glasovanja, tj. do srede, 30. novembra 2022. Priložiti je potrebno ustrezno potrdilo zdravnika ali drugo dokazilo.

Po pošti lahko glasujejo volivci, ki so v priporu, zavodu za prestajanje kazni, v bolnišnici ali v socialnovarstvenem zavodu za institucionalno varstvo, če to sporočijo občinski volilni komisiji najkasneje deset dni pred dnem glasovanja, tj. do srede, 9. novembra 2022. Na enak način lahko glasujejo tudi invalidi, če predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Po pošti lahko glasujejo tudi volivci, ki jim je odrejena izolacije zaradi okužbe SARS – CoV -2. Obvestilu je potrebno priložiti ustrezno dokazilo.

Vsebine

Obrazci za kandidiranje

Instruktivni vzorci obrazcev kandidatur, ki so dostopni na spletni strani Državne volilne komisije, ne vsebujejo šifranta stopnje in naziva izobrazbe, zato ga prilagamo in prosimo, da ga upoštevate pri vpisu izobrazbe ob vložitvi kandidatur.

  • 000 - Brez izobrazbe
  • 110 - Nepopolna osnovnošolska
  • 120 - Osnovnošolska izobrazba
  • 130 - Nižja poklicna izobrazba
  • 140 - Srednja poklicna izobrazba
  • 150 - Srednja strokovna, srednja splošna izobrazba
  • 161 - Višja strokovna, višješolska (prejšnja) izobrazba
  • 162 - Visokošolska 1. stopnje, visokošolska strokovna (prejšnja) in podobna izobrazba
  • 170 - Visokošolska 2. stopnje, visokošolska univerzitetna (prejšnja) in podobna izobrazba
  • 181 - Magisterij znanosti (prejšnji) in podobna izobrazba
  • 182 - Doktorat znanosti in podobna izobrazba

Pomembne povezave

Prebrano 9703 krat Nazadnje urejano na torek, 06 december 2022 15:23