Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

nov  2022 08

Obvestilo o glasovanju po pošti, predčasnem glasovanju in glasovanju na domu, lokalne volitve 2022

Lokalne volitve 2022, načini glasovanja:

PREDČASNO GLASOVANJE

Volivci, ki bodo na dan glasovanja odsotni, lahko predčasno glasujejo v torek, 15. novembra, v sredo, 16. novembra, in v četrtek, 17. novembra 2022, med 7.00 in 19.00 uro na volišču za predčasno glasovanje v dvorani Kolpern, Fužinska cesta 2, Jesenice. S seboj prinesite osebni dokument in vabilo za glasovanje.

GLASOVANJE NA DOMU (81. člen ZLV)

Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, kjer so vpisani v volilni imenik, lahko glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu, če to sporočijo občinski volilni komisiji najkasneje tri dni pred dnem glasovanja, tj. do srede, 16. novembra 2022. Priložiti je potrebno ustrezno potrdilo zdravnika ali drugo dokazilo.

GLASOVANJE PO POŠTI (75. člen ZLV, 81. člen ZVDZ)

Po pošti lahko glasujejo volivci, ki so v priporu, zavodu za prestajanje kazni, v bolnišnici ali v socialnovarstvenem zavodu za institucionalno varstvo, če to sporočijo občinski volilni komisiji najkasneje deset dni pred dnem glasovanja, tj. do srede, 9. novembra 2022. Na enak način lahko glasujejo tudi invalidi, če predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Po pošti lahko glasujejo tudi volivci, ki jim je odrejena izolacije zaradi okužbe SARS – CoV -2. Obvestilu je potrebno priložiti ustrezno dokazilo.

Prebrano 931 krat Nazadnje urejano na torek, 08 november 2022 16:44

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave