Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2020 16

Jeseniški redarji: pohvala občanom, hujših kršitev ni zaznati

Delo predstavnikov medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica je že več kot mesec dni prilagojeno predvsem nalogam, povezanim s preprečevanjem širjenja koronavirusa.

Njihova vsakodnevna naloga je med drugim tudi nadzor javnih površin, trgovin in drugih javnih prostorov ter njihove okolice. Pri tem spremljajo, ali se občani držijo na primerni razdalji, se ne združujejo v večje skupine, če ob vstopu v zaprt javni prostor uporabljajo zaščitne maske in podobno. Njihovo delo in s tem tudi morebitne težave občanov Jesenic večkrat spremlja tudi jeseniški župan Blaž Račič, v tem tednu si je ogledal upoštevanje uporabe zaščitnih mask v enem od jeseniških trgovskih centrov.

Po enem mesecu od razglašene epidemije koronavirusa jeseniški redarji ugotavljajo, da občani Jesenic navodila s strani države in lokalne skupnosti zelo dobro upoštevajo. Na začetku so sicer občane na veljavna navodila in odredbe morali opozoriti večkrat, pojavljajo se je tudi nekaj več odpora in slabe volje.

»Vseeno pa so se ljudje zelo hitro navadili na dane razmere, razumejo tudi, da so opozorila redarjev dobronamerna in jih zato tudi brez težav upoštevajo. Na Jesenicah večjih kršitev tako ne zaznavamo. Še največ težav imamo v športnem parku Podmežakla, kjer mladostniki ob lepem vremenu radi pozabijo na to, da ni pravi čas za druženje v večjih skupinah. Skupaj s policijo smo zato na tem mestu še poostrili nadzor, seveda vse z dobrim namenom zajezitve koronavirusa. Lepa beseda lepo mesto najde – vsaj večinoma«,

ugotavlja jeseniški redar Tomaž Klevišar.

Tudi zato jim najbrž zaradi kršitve veljavnih odredb v zvezi s preprečevanjem koronavirusa na Jesenicah zaenkrat ni bilo treba izdati nobene globe.

Prebrano 1811 krat Nazadnje urejano na četrtek, 16 april 2020 20:36

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave