Skok na osrednjo vsebino

Novice

jan  2024 26

Junaka dneva: občinska redarja pogasila goreči avtomobil in preprečila večjo škodo

Junaka dneva: občinska redarja pogasila goreči avtomobil in preprečila večjo škodo Foto: MIR občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica

Občinska redarja Medobčinskega inšpektorata in redarstva (MIR) občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica sta 26. januarja 2024 med nadzorom javnih površin na Tavčarjevi ulici na Jesenicah opazila, da se na parkirišču pred lokalom News cafe Jesenice močno kadi izpod pokrova ustavljenega avtomobila znamke Mercedes. Nemudoma sta pristopila k avtomobilu in vozniku, ki ju je zaprosil za pomoč. Vozilo je namreč že gorelo.

Občinska redarja sta takoj, ne glede na nevarnost, iz svojega službenega vozila vzela gasilni aparat na prah in takoj začela gasiti avtomobil. Nato sta obvestila Gasilsko reševalno službo (GARS) Jesenice, zavarovala kraj požara in zaradi nevarnosti zaprla lokalno cesto za promet iz obeh smeri.

Da bi preprečila večjo materialno škodo, sta odšla v bližnji gostinski lokal in o požaru obvestila goste. Spodbudila sta jih, naj umaknejo svoja vozila iz bližnje okolice.

Gasilci GARS Jesenice so kasneje požar dokončno pogasili. Redarja pa sta po gasilski intervenciji ponovno sprostila promet po Cesti Cirila Tavčarja.

"Samo prisebno in strokovno ukrepanje redarjev Š. Pora in J. Brusa je pripomoglo, da zaradi neljubega dogodka ni bilo povzročene večje materialne škode,"

so ponosni na svoja sodelavca na MIR Jesenice.

Prebrano 1519 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 19 februar 2024 18:55

1 komentar

  • Komentiraj povezavo 1, 26.01.2024 16:47 od Miran mladenov

    Kje sta pa ostala dva fanta,ki sta gasila pa probala odklopit baterijo iz vozila ..redarki dajala navodila naj stopi stran od dima da se nebi zastrupila....žalostno da samo svoje pohvalite....cccccc

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave