Skok na osrednjo vsebino

Župan občine Jesenice

jul  2023 20

Županov kotiček 8/2023

mag. Peter Bohinec, župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec, župan občine Jesenice

Na Jesenicah smo se prvič ob počastitvi dneva državnosti zbrali na Čufarjem trgu in se spomnili dogodkov izpred 32 let, ko se je rojevala naša država. Častni gost, minister za obrambo RS, g. Marjan Šarec nas je opomnil na pomembnost solidarnosti in enotnosti, ki sta pogoj za svetlejšo prihodnost. V čast praznika so nas s svojim vrhunskim nastopom počastili in navdušili  Simfonični orkester Jesenice pod taktirko dirigenta Gašperja Breznika in baletke Glasbene šole Jesenice, ki so nam pričarali prvo pravo poletno noč, za kar se jim iskreno zahvaljujem. Prireditve, ki smo jih pripravili v okviru programa Jeseniško poletje, so prejšnji petek z nastopom balkanske pevske dive Nede Ukraden dosegle vrhunec. Toliko obiskovalcev in pozitivnih vibracij na jeseniških prireditvah še ne pomnim. Vrhunsko glasbeno doživetje starih in novih skladb  je pozno v noč navduševal tako mlade in starejše udeležence koncerta. Udeleženci koncerta smo bili enotni, da se lahko zabavamo tudi na Jesenicah in da nam ni potrebno iskati tovrstne zabave v drugih krajih. Prvi pokazatelj, da smo se organizatorji  odločili pravilno, ko smo pripravljali program zanimivih in pestrih prireditev za to poletje, je bil prav gotovo koncert pevke Indire Forza – pevka bivše skupine Colonia, ki se je odvijal 30. junija na  prireditvenem prostoru Muzej na prostem na Stari Savi. V začetku meseca julija sta potekali Etno soboti, in sicer v organizaciji članov in članic KŠDB Biser in MKD Ilinden. Slednjo je obiskal tudi veleposlanik Republike Severne Makedonije g. Goran Milevski, ki je v svojem govoru izrazil navdušenje nad organizacijo dogodka in podporo Občine Jesenice kulturnim društvom etničnih skupin.

V Državni svet smo posredovali dopis z odzivi na njihove sklepe glede umestitev regijske bolnišnice v Občino Radovljica. Občina Jesenice še vedno trdno stoji na stališču, da je država tista, ki mora oz. bi že morala pripraviti nacionalno strategijo javne zdravstvene mreže na podlagi strokovnih meril in enakomerne razporejenosti izvajalcev javne zdravstvene dejavnosti na območju države in regij. Odločitev o umestitvi regijske bolnišnice na Jesenicah mora temelji na strokovnosti in kakovosti javnega zdravstva in ne na parcialnih interesih posameznih interesnih skupin in posameznikov.

Slavnostno smo podelili tudi maturitetna spričevala in spričevala zaključnih izpitov dijakov Srednje šole Jesenice. Vsem dijakom in dijakinjam, ki so se odločili za nadaljevanje izobraževanja želim veliko uspehov pri šolanju, tistim, ki pa se bodo zaposlili, pa uspešno poklicno pot.

Za brezskrbne šolske počitnice smo konec maja pričeli s tehnično sanacijo bazena na kopališču Ukova. Žal s sanacijo nismo mogli pričeti prej, ker smo morali najprej izdelati projektno dokumentacijo, ki jo je moral predhodno potrditi ZRMK – gre za institucijo, ki je lansko leto junija pripravila poročilo o pomanjkljivostih bazena, in na podlagi katerih je bazen ostal zaprt,  ter smernicah in navodilih za njihovo odpravo. Če bi se skladno z navodili ZRMK že lansko leto pristopilo k pripravi projektne dokumentacije, bi lahko s sanacijo bazena pričeli že  spomladi takoj, ko bi vremenske razmere to dopuščale in ne šele konec maja. Po zaključku gradbenih del smo začeli s polnjenjem bazena pri čemer so se pojavile nepredvidene tehnične pomanjkljivosti, ki predhodno niso bile znane. Bazen ni bil v uporabi dve leti in tako tudi ni bila ustrezno vzdrževana bazenska tehnika. Nemudoma smo izvedli strokovni pregled tehničnega ustroja bazena in v skladu s priporočili  pričeli z odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti, v iskreni želji, da zagotovimo kopalno sezono.

Prebrano 427 krat Nazadnje urejano na sreda, 26 julij 2023 13:37

Arhiv župan Blaž Račič

Arhivski prispevki

Arhiv prispevkov ...