Skok na osrednjo vsebino

Razvojni dokumenti

Celostna grafična podoba destinacijske znamke Jesenice

Občina Jesenice je 22. junija 2021 predstavila novo podobo destinacijske znamke Jesenice, s katero se želi kot destinacija na stičišču Julijskih Alp in Karavank še močneje postaviti na turističnem zemljevidu Slovenije ter okrepiti svojo prepoznavnost kot navdihujoča gorska destinacija.

Z novo destinacijsko znamko bomo na Jesenicah naredili nov korak v smeri  večje turistične prepoznavnosti, pozicioniranja kot trajnosti zavezane gorske destinacije in učinkovitejšega nagovarjanja aktivnih večdnevnih obiskovalcev. Celostno zasnovana identiteta znamke izhaja iz gorskega karakterja pokrajine s številnimi naravnimi lepotami ter temeljne DNK destinacije, ki jo je zaznamovalo fužinarstvo, jeklarstvo in železarstvo kot edinstvenost tega prostora.  V jedru znamke se tako odraža vzdržljivost in vztrajnost ter močan športni duh, ki je zakoreninjen globoko v lokalnih ljudeh.  Jesenice obljubljajo alpsko doživetje nekoliko drugače. Spodbujajo k pustolovskemu aktivnemu doživljanju narave, ki premika meje in prebuja obiskovalčevo jekleno voljo. Hkrati vabijo na raziskovanje industrijske dediščine območja. Čudovita gorska narava, ki obdaja mesto, ter zavezanost trajnostnemu turizmu omogočata, da s svojo edinstveno kombinacijo lastnosti Jesenice nagovarjajo aktivne raziskovalce narave ter avanturiste, ki želijo presegati sebe skozi različne športne podvige in izzive. S sloganom »Gorski utrip. Jeklena volja.« nova znamka navdušuje, motivira in nagovarja ciljne segmente na svoj edinstven način.

Vizualna podoba turistične znamke Jesenice deluje sveže in sodobno. V znaku logotipa dinamična zelena črta simbolizira strma pobočja, še posebej prepoznavne Golice, hkrati pa ima obliko hokejske palice, saj so Jesenice prepoznavne po hokeju tudi v širšem mednarodnem prostoru. V znaku so prisotni tudi poln rumen krog in trije cvetni listi, ki asociirajo na značilna polja narcis – ključavnic, po katerih so Jesenice danes tudi najbolj prepoznavne. Rumen krog asociira tudi na hokejski plošček, s premišljenim naborom barv in dinamičnih linij pa celoten logotip asociira na aktivnost, vzdržljivost, moč in naravo. Pod znakom se v logotipu nahaja zapis Jesenice, ki s svojo sivo barvo asociira na jeklarsko tradicijo tega območja in hkrati daje znamki močan in sodoben karakter.     

Snovanje celovite destinacijske znamke Jesenice in oblikovanje njene nove vizualne podobe je izvedlo podjetje LANARA Consulting, ki je specializirano za branding in trženje v turizmu.

Za uporabo logotipa pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Nazadnje urejano na petek, 22 oktober 2021 14:25