Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

dec  2023 13

Razpis (nominacija) za priznanja Športne zveze Jesenice za leto 2023

Razpis (nominacija) za priznanja Športne zveze Jesenice za leto 2023 Foto: Nik Bertoncelj

Športna zveze Jesenice poziva športna društva in druge športne organizacij, da nominirajo oz. prijavijo uspešne športnice in športnike, ki bi se jim podelilo priznanja Športne zveze Jesenice za dosežke v letu 2023. Za podelitev priznanj lahko predlagajo tudi  dolgoletne, zaslužne športne delavce iz občine Jesenice.

Zveza razpisuje:

Malo priznanje Športne zveze Jesenice:

 • za dosežke na državnih tekmovanjih osnovnih ali srednjih šol v letu 2023. Priznanje lahko prejmejo učenci ali dijaki za uvrstitve od 1. do 3. mesta na uradnih (razpis MŠŠ) šolskih državnih prvenstvih – posamezno ali ekipno;
 • za dosežke na uradnih državnih tekmovanjih: posamezno ali ekipno za dečke in deklice v starostnih skupinah od 12 leta (U12) do štirinajstega leta (U 14) v letu 2023.

Veliko priznanje Športne zveze Jesenice:

 • za dosežke športnikov na uradnih državnih prvenstvih panožnih zvez v letu 2023. Dopriznanja so upravičeni tekmovalci za uvrstitve od prvega do tretjega mesta posamezno, ter za prvo mesto na ekipnih državnih prvenstvih v kadetskih kategoriji (U15 ,U16) inmladinski kategoriji (U17, U18, U19).

Število priznanj pod točko 1 in točko 2. je odvisno od števila predlogov, ki izpolnjujejo kriterije iz razpisa.

Bronasta plaketa Športne zveze Jesenice:

 • za dosežke na državnih mladinskih prvenstvih posamezno ali ekipno, rezultate na mladinskih evropskih ali svetovnih prvenstvih ali pokalih v letu 2023. Bronasto plaketo lahko sprejmejo športnik, ki so dosegli prvo do tretje mesto na državnih prvenstvih posamezno ali ekipno ali uvrstitev do osmega mesta na mednarodnih tekmovanjih (uradnih evropskih ali svetovnih prvenstvih panožnih zvez).Število priznanj je odvisno od števila predlogov, ki izpolnjujejo kriterije iz razpisa.

Bronasto plaketo lahko prejmejo tudi trenerji ali športni delavci za več kot deset letno uspešno delo  v športu. Po tem kriteriju lahko zveza podeli največ pet bronastih plaket.

Srebrno plaketo Športne zveze Jesenice:

 • za dosežke na članskih državnih prvenstvih posamezno ali ekipno za uvrstitev od prvega do tretjega mesta ter rezultate od četrtega do osmega mesta na uradnih tekmovanjih v rangu evropskega ali svetovnega prvenstva ali pokala v koledarskem letu 2023. Število priznanj je odvisno od števila predlogov, ki izpolnjujejo kriterije iz razpisa.

Srebrno plaketo lahko prejmejo tudi trenerji ali športni delavci za več kot 20 letno uspešno delovanje v športu. Po tem kriteriju se podeli največ pet srebrnih plaket .

Zlato plaketo Športne zveze Jesenice:

 • za osvojene medalje na Evropskem ali Svetovnem prvenstvu v koledarskem letu 2023.

Zlato plaketo lahko prejme tudi društvo, ki deluje 60 ali več let oziroma trener ali športni delavec za več kot 40 let uspešnega delovanja v športu.

Za dosežke športnikov v koledarskem letu se podeli toliko zlatih plaket kot bo predlogov, za uspešno delovanje  društva  ali posameznika, pa se podeli največ plet zlatih plaket.

Priznanje za življenjsko delo na področju športa se dodeli športniku, športnemu delavcu ali trenerju:

 • za izjemen prispevek k razvoju in promociji športa v občini Jesenice.

Podeli se eno priznanje.

Posebno priznanje:

 • za najodmevnejša dosežka v letu 2023 v ženski in moški konkurenci (po eno priznanje v vsaki konkurenci ). Priznanje se podeli po sklepu Izvršnega odbora ŠZ Jesenice.

O predlogih odloča Izvršni odbor ŠZ Jesenice, ki pri odločitvi upošteva rezultate dosežene v koledarskem letu 2023.

ROK ZA ODDAJO PREDLOGOV JE 04. 01. 2024!

Prijava mora vsebovati:

 • podatke o predlagatelju (društvo, naslov, odgovorna oseba);
 • oznako vrste priznanja in kratka obrazložitev (tudi dokazilo o rezultatih);
 • podatke o kandidatu (letnico rojstva, naslov);
 • za priznanja, ki se nanašajo na trenerje in športne delavce tudi kratek opis njihovega delovanja (obrazložitev);
 • žig društva in podpis odgovorneosebe.

Prijave pošljite po elektronski pošti (skenirano) na:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po navadni pošti na naslov: Športna zveza Jesenice, Ledarska 4, 4270  Jesenice, s pripisom: priznanja 2023.

Dodatne informacije dobite na telefonski številki: 041 676 554.

Podelitev priznanj bo organizirana kot javna prireditev, predvidoma v začetku marca 2024.

Prebrano 498 krat Nazadnje urejano na sreda, 10 januar 2024 14:46

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave