Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

okt 2023 26

V Zdravstvenem domu Jesenice se pripravljajo na napovedane upokojitve oz. odsotnosti zdravnikov

SPOROČILO ZA JAVNOST: V Zdravstvenem domu Jesenice se pripravljamo na napovedane upokojitve oz. odsotnosti zdravnikov – kaj lahko pričakujejo naši pacienti?

Predvidoma od novembra 2023 do sredine februarja 2024 se zaradi upokojitev/odhoda zdravnikov obeta problem nadomeščanja dveh splošnih ambulant. Načrtovana je reorganizacija dela s prilagojenim urnikom dela ambulant glede na kadrovske zmožnosti. V nadomeščanje bodo vključeni praktično vsi družinski zdravniki ZD Jesenice.

Dr. Benedik – Tili Bernarda odhaja v pokoj. V zadnjem času jo je nadomeščala Manca Bergant, ki pa z novembrom odhaja na specialistični izpit. Po izpitu se predvidoma ne bo vrnila v ambulanto Benedik, ampak bo v ZP Žirovnica predvidoma v marcu 2024 prevzela ambulanto dr. Golja Mojce, ki se upokoji. Na specialistični izpit odhaja tudi dr. Šemrl Lea (prevzela je ambulanto dr. Dežman, ki se je upokojila že pred časom). Dr. Šemrl se bo vrnila v maju 2024 in prevzela ambulanto.

Tudi v tem času bomo -po naših najboljših močeh- poskrbeli za vse paciente. Vzpostavljena je že administrativna ambulanta, v kateri bo poskrbljeno za izdajo receptov in druga administrativna opravila. Medicinski sestri obeh ambulant bosta triažirali paciente k različnim zdravnikom. Nadomestni zdravnik bo zadolžen za obravnavo akutnih pacientov, glede na kadrovske zmožnosti pa še en zdravnik za obravnavo vseh naročenih pacientov. Paciente prosimo, da pri naročanju terapij in napotnic podajajo jasne informacije, pri prošnjah za izdajo bolniških listov pa navajajo točne datume. Le uporabne informacije s točnimi podatki bodo olajšale delo timov v ambulantah in omogočile ustrezno obravnavo zdravstvenega stanja. V primeru nujnih stanj naj pacienti pokličejo ambulanto NMP oz. številko 112.

Zagotavljanje primarne zdravstvene oskrbe je naša naloga, zato si bomo prizadevali, da zagotovimo čim bolj nemoteno zdravstveno varstvo naših občanov. Ob tem jih prosimo za sodelovanje in razumevanje nastale situacije. Vodstvo Zdravstvenega doma Jesenice se skupaj z občinami ustanoviteljicami že dlje časa trudi najti dolgoročno rešitev. Aktivno že ves čas iščemo nove sodelavce. Prizadevamo si, da bi pridobili vsaj enega dodatnega zdravnika, saj ga nedvomno nujno potrebujemo.

Prebrano 646 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave