Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2021 29

Marjan Podobnik: "Na selitev bolnišnice nikakor ne smete pristati"

Pred časom je župan občine Jesenice Blaž Račič na Jesenice povabil predstavnike političnih strank na državnem nivoju, in sicer z namenom, da jim ob vse glasnejšem govoru o potencialni selitvi splošne bolnišnične dejavnosti z Jesenic predstavi nujnost ohranitve omenjene dejavnosti na Jesenicah.
Danes je tako v svojem kabinetu gostil predsednika stranke SLS Marjana Podobnika in predsednika lokalnega odbora SLS Marka Zupančiča. Župan Blaž Račič je na srečanju predstavil ključne argumente, ki govorijo v prid ohranitvi splošne bolnišnice na Jesenicah, ter gostu v seznanitev izročil tudi v ta namen izdelan elaborat.

Predsednik SLS-a je prizadevanja Občine Jesenice za ohranitev bolnišnice na Jesenicah podprl in je bil ob koncu srečanja jasen:

"Na selitev bolnišnice nikakor ne smete pristati. Podpiram obstoječo lokacijo bolnišnice, ki obenem omogoča skladen regionalni razvoj - v primeru selitve bolnišnice v drugo občino bi prišlo do neenakomernega razvoja regije, to pa je nesprejemljivo."

Prav tako je nekdanji podpredsednik slovenske vlade županu Račiču obljubil vso možno pomoč in podporo pri nadaljnjih prizadevanjih Občine in župana samega, da splošna bolnišnica ostane na Jesenicah.

Predsednik SLS-a je predstavnik že druge politične stranke, ki je na povabilo župana Račiča in s koordinacijo predstavnikov lokalnih odborov obiskal občino Jesenice na temo ohranitve splošne bolnišnice na Jesenicah. Prvi so se povabilu že pred časom odzvali v strani SAB, medtem ko je za ta petek napovedano srečanje župana z ministrom za gospodarstvo in predsednikom stranke SMC Zdravkom Počivalškom zaradi napovedane 14-dnevne zaustavitve javnega življenja prestavljeno na kasnejši, ustreznejši čas.

 

Prebrano 908 krat Nazadnje urejano na četrtek, 01 april 2021 09:36

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave