Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2021 27

Občina Jesenice se pridružuje pobudi Ura za zemljo

Občina Jesenice bo tudi letos sodelovala pri mednarodnem projektu »Ura za Zemljo« in za eno uro izklopila javno razsvetljavo na javnem parkirišču pred stavbo Občine Jesenice.

Ura za Zemljo (Earth Hour) je največji svetovni okoljski dogodek na svetu, ki spodbuja večjo skrb za okolje in prebivalce po vsem svetu vabi, da vse dni v letu ravnajo Zemlji prijazno. Prvič je bil organiziran v letu 2007. Letos pobuda poteka pod sloganom Premakni se za planet in vključuje tudi spletno akcijo, ki naj bi pozornost družbenih omrežij usmerila na stanje planeta. Pobudi se tudi letos pridružuje tudi Občina Jesenice. 

Danes, 27. marca 2021, bomo tako na Jesenicah za eno uro, med 20.30 in 21.30, izklopili razsvetljavo na javnem parkirišču pred stavbo Občine Jesenice. V akciji lahko sodelujete tudi zavodi, podjetja, organizacije in posamezniki tako, da ob tej uri ugasnete luči ali gospodinjske aparate, s tem simbolnim dejanjem pa izkažete podporo okoljskemu trajnostnemu delovanju in vsaj za eno uro razbremenite naš planet.

 

Akcijo vodi nevladna organizacija Svetovni sklad za naravo (WWF), na našem območju pa ga koordinira WWF Adria. Več na spletni strani: https://www.earthhour.org

 

Prebrano 686 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 29 marec 2021 15:05

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave