Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jun  2020 17

Podpisana pogodba za izgradnjo kanalizacije Lipce

Župan Blaž Račič in tehnični direktor podjetja VGP d.d. Kranj mag. Borislav Majkić sta danes v kabinetu župana podpisala pogodbo za projekt izgradnje kanalizacije na območju Lipc. S tem se tudi uradno lahko začne izvedba projekta, s katerim bo Občina Jesenice celostno uredila odvajanje komunalnih odpadnih voda naselij Lipce in Blejska Dobrava na Centralno čistilno napravo Jesenice. Župan Račič je ob podpisu pogodbe izrazil zadovoljstvo, da se projekt, ki so ga krajani Lipc težko pričakovali že vrsto let, končno lahko prične, mag. Borislav Majkić pa je podal zavezo, da bo izvajalec dela izvedel kvalitetno ter hitro, hkrati pa s čim manjšim obremenjevanjem lokalnega prebivalstva.  

Odvajanje komunalnih odpadnih voda v naselju Lipce trenutno ni urejeno in kanalizacijskega sistema ni, v naselju Blejska Dobrava pa je obstoječ mešan kanalizacijski sistem z iztokom v reko Savo. V sklopu projekta je tako predvidena ureditev ločenega sistema (kanalizacijski sistem za odvod komunalne odpadne vode) v naselju Lipce z odtokom proti črpališču Lipce in naprej na Centralno čistilno napravo Jesenice, obenem pa se bodo na Centralno čistilno napravo navezale tudi odpadne vode iz naselja Blejska Dobrava.

Dela se bodo pričela v začetku julija, končana pa bodo predvidoma konec leta. Vrednost projekta znaša približno 1,1 milijona evrov.

Prebrano 1264 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave