Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jan  2016 29

V občini Jesenice odpisali skoraj 35.000 € dolga

Jesenice, 29. 1. 2016 – Občina Jesenice je julija lani z Vlado RS podpisala sporazum o odpisu dolgov, v okviru katerega naj bi upniki dolžnikom odpisali dolgove. Sporazum je poleg Občine Jesenice podpisalo tudi jeseniško javno komunalno podjetje JEKO-IN d.o.o. Jesenice. Na podlagi podpisanega sporazuma in prejetih vlog je bilo skupno 36 upravičencem odpisanega skoraj 35.000 € dolga.


Upniki, ki so lahko odpisali dolg na podlagi podpisanega sporazuma med Vlado RS in Občino Jesenice, so bili vrtec in osnovne šole na območju občine Jesenice, ki so dolžnikom, ki so izpolnjevali pogoje za upravičenost do odpusta dolgov, odpisali dolg iz naslova neplačila vrtca oziroma šolske prehrane v osnovnih šolah (nastal pred 30. 12. 2013 in je na dan 31. 12. 2014 zapadel za več kot 12 mesecev in ga v tem času ni bilo mogoče izterjati). Vrtec Jesenice in štiri jeseniške osnovne šole (OŠ Toneta Čufarja, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Koroška Bela, OŠ Poldeta Stražišarja) so morebitni dolg lahko odpisale na podlagi predhodnega soglasja župana občine Jesenice, javno komunalno podjetje JEKO-IN d.o.o. Jesenice pa je dolgove iz naslova komunalnih storitev lahko odpisalo samo.

Podatki, ki jih je zbrala Občina Jesenice in jih v tem tednu posredovala na Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, kažejo naslednje: vseh prejetih vlog je bilo 46, od tega je bilo upravičenih vlog 36. Skupen znesek odpisanega dolga znaša 34.809,06 €, od česar je Vrtec Jesenice odpisal dolg v višini 1.170,62 €, OŠ Toneta Čufarja Jesenice v višini 805,84 €, OŠ Prežihovega Voranca Jesenice v višini 147,40 €, javno komunalno podjetje JEKO-IN d.o.o. Jesenice pa je odpisalo dolg v višini glavnice 32.685,20 €. Javni zavodi in javno komunalno podjetje so upravičenim vlagateljem dolg odpisali v celoti.

Prebrano 3261 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave