Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jan  2016 28

Obvestilo in povabilo na javno obravnavo dokumenta »Novelacija občinskega razvojnega programa 2011 – 2025«

Kdaj: 3. februar 2016, ob 17.00
Kje: Kolpern na Stari savi – dvorana spodaj

Občinski razvojni program 2011–2025 (ORP) je temeljni strateški dokument občine, ki opredeljuje vizijo razvoja Občine Jesenice do leta 2025, strateške cilje v tem obdobju, prioritete ter programe in projekte, ki so potrebni za uresničevanje strateških ciljev, in je bi sprejet na 11. seji Občinskega sveta, dne 27. 10. 2011.

V letu 2015 je bilo ugotovljeno, da je zaradi ekonomskih, socialnih in drugih družbenih gibanj prišlo do spremembe makroekonomske situacije, in je zato potrebno pristopiti k novelaciji temeljnega razvojnega dokumenta, ki bo sledil drugačnim razvojnim pogojem in trendom.

Skozi pripravo novelacije ORP smo poskušali upoštevati in vključiti večino sprememb v dokument, ki naj bi odražal dejansko stanje možnosti in potreb občine ter njenih prebivalcev, saj je to obenem dokument, ki predstavlja rdečo nit razvoja in napredka občine še za naslednjih 10 let.

Pri pripravi novelacije dokumenta so poleg vodstva občine in občinske uprave sodelovali številni zunanji strokovnjaki, ki delujejo na različnih področjih, in ki so s svojim znanjem in izkušnjami pripomogli načrtovati nadaljnji razvoj občine Jesenice, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Gradivo »Novelacija občinskega razvojnega programa 2011–2025« je na voljo na spletni strani Občine Jesenice. Na vpogled je dokument tudi v sprejemni pisarni Občine Jesenice in na sedežih Krajevnih skupnosti. Občani, ki želijo prejeti tiskani izvod, nas lahko kontaktirajo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Občanke in občane občine Jesenice ter vso ostalo zainteresirano javnost vabimo, da se udeležijo okrogle mize v sredo, dne 3. 2. 2015 ob 17. uri, in se vključijo v javno razpravo s svojimi mnenji, pripombami, predlogi ali komentarji, ali le-te pisno posredujejo na naslov Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice (za NORP), oziroma po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Vaše prijave lahko sporočite na telefonsko št.  04 5869 289 ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 1. 2.2016.

VLJUDNO VABLJENI!

Župan občine Jesenice
Tomaž Tom Mencinger


Prebrano 3401 krat Nazadnje urejano na četrtek, 28 januar 2016 12:46

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave