Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2024 06

Župan podelil zahvale za pomoč pri lanskoletnih avgustovskih ujmah na Jesenicah

Župan podelil zahvale za pomoč pri lanskoletnih avgustovskih ujmah na Jesenicah Foto: Janko Rabič

Občinski štab civilne zaščite občine Jesenice je v torek, 5. marca, ob mednarodnem dnevu civilne zaščite pripravil slovesnost s podelitvijo županovih zahval v banketni dvorani Kolpern na Jesenicah. V uvodu je poveljnik občinskega štaba Igor Arh izpostavil, da je ta dan priložnost za zahvalo vsem reševalcem, službam, organizacijam in ustanovam za njihove napore in prizadevanja pri opravljanju nalog zaščite in reševanja.

Župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec je ob izrazih zahvale vsem za opravljeno delo poudaril veliko izkušnjo lani, ko je nad Koroško Belo grozil plaz in je bila potrebna evakuacija prebivalcev.

O vlogi vseh pri opravljanju pomembnih nalogah v sistemu in koordiniranju civilne zaščite sta spregovorila Miloš Bizjak z Inšpektorata Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter poveljnik Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid.

Županove zahvale ob lanskoletnih poplavah so za delo, pripravljenostjo za pomoč in pri zagotavljanju varnosti ter zmanjševanje škode prejeli posamezniki: Gregor Bahun, Blaž Peternel. Črt Laharnar, Maja Križnar, Matej Brus, Roland Brajič, Nataša Harej, Vera Djurić-Drozdek, Robert Kejžar, Andraž Tolar, Teja Jenkole in Živa Ozmec. Poveljnik Igor Arh je poleg županove zahvale prejel tudi posebno zahvalo v obliki medeninaste plakete. Župan je pohvale namenil tudi prostovoljnim gasilskim društvom, gasilskim službam, zdravstvenim službam, ustanovam in podjetjem.

Prebrano 433 krat Nazadnje urejano na sreda, 06 marec 2024 11:09

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave