Skok na osrednjo vsebino

Novice

feb  2024 12

Hotel Pošta: inšpektorji uvedli inšpekcijski postopek, a ta še ni zaključen

Hotel Pošta: inšpektorji uvedli inšpekcijski postopek, a ta še ni zaključen Foto: jeseniška občanka

Ker na Občini Jesenice menimo, da je objekt Hotel Pošta nevaren, na kar nas opozarjajo tudi občani, smo nevarno gradnjo prijavili na inšpektorat že novembra lani. Informacije, ali je inšpekcijski postopek stekel, nismo prejeli, zato smo 30. januarja 2024 na inšpektorat poslali vprašanje, ali so ukrepali in kako.

Pristojni z inšpektorata so nam 2. februarja 2024 odgovorili, da so uvedli inšpekcijski postopek za omenjeni objekt, ki pa še ni zaključen. Po Zakonu o inšpekcijskem postopku mora namreč inšpektor vlagatelje prijav na njihovo zahtevo obvestiti o svojih ukrepih najkasneje po opravljenem nadzoru in sprejetem zadnjem ukrepu oziroma ustavitvi postopka.

Pobudo Občine Jesenice o uvedbi inšpekcijskega postopka v zvezi z nevarno gradnjo Hotela Pošte sicer obravnava Inšpektorat RS za naravne vire in prostor, Območna enota Kranj.

Ozadje

Občina Jesenice na območju Hotela Pošte želi zgraditi parkirno hišo in tako rešiti parkirno problematiko na območju Centra 2. Že leta 2021 je zagotovila sredstva za odkup, saj so bili lastniki pripravljeni stavbo prodati. Potem pa se je zaradi smrti enega od osmih lastnikov zadeva zapletla. Do zaključka postopkov dedovanja prodaja tako ni možna, objekt pa še naprej propada. Nedavno se je ob močnem deževju v objekt celo pogreznila streha.

Zato na Občini Jesenice upamo, da bo inšpekcija ukrepala. Zadnje kar si želimo je, da bi se zgodila nesreča.

Prebrano 494 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave