Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2023 29

Pojasnilo stanja na UV dezinfektorju na vodnem viru Peričnik

V torek 26. 9. 2023 je izvajalec del pri izgradnji UV dezinfektorja na vodnem viru Peričnik izvedel prevezavo iz starega cevovoda na novi cevovod. Prevezava se je istočasno izvedla na dveh lokacijah: na sami lokaciji zajetja Peričnik in cca. 500 metrov nižje v smeri poteka vodovoda proti Jesenicam.

Na lokaciji zajetja je na trasi obstoječega vodovoda predvidena izgradnja jaška za UV dezinfekcijo, zato je bilo potrebno izvesti obvod in vzpostaviti povezavo zajetja v obstoječe vodovodno omrežje preko cca. 500 m novega vodovoda. Približno 500 m nižje od zajetja projekt namreč predvideva vgradnjo ventila za nadzor tlaka, ki je nujno potreben, da zagotavlja konstantni tlak na lokaciji UV dezinfektorja.

V času prevezave je bil prekinjen dotok vode v zajetja na omrežju Peričnik, zaradi porabe vode pa se je omrežje izprazilo do te mere, da je bil potrebni čas za ponovno napolnitev sistema z vodo cca. 10 ur od trenutka, ko je bila prevezava izvedena (ob približno 15. uri).

Več informacij o samem projektu je možno dobiti na spletni strani Občine Jesenice: https://www.jesenice.si/pomembni-projekti/item/24008-obnova-vodovodnega-sistema-pericnik#tocka1

 

Prebrano 350 krat Nazadnje urejano na petek, 29 september 2023 11:17

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave