Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

nov  2022 04

Jeseniške novice, 4. november 2022-16

Jeseniške novice, 4. november 2022-16 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Dviga se zastor Čufarjevih dnevov

Štirinajstega novembra se začenjajo 35. Čufarjevi dnevi, na ogled bo šest tekmovalnih predstav.

Kako so volili Jeseničani

V prvem krogu predsedniških volitev je v jeseniškem volilnem okraju največ glasov prejela Nataša Pirc Musar.

Stopile na novo pot

S projektom Socialna aktivacija Gorenjske so k vključitvi v novo okolje pomagali priseljenkam.

Mesec boja proti odvisnosti

November je mesec boja pro­ti odvisnosti in tudi na Jese­nicah bo potekal niz dogod­kov, ki jih pripravlja Lokalna akcijska skupina – LAS za preprečevanje zasvojenosti v občini Jesenice v sodelovanju z drugimi organizatorji.

Ko se v predoru zgodi nesreča

V predoru Karavanke je oktobra potekala mednarodna vaja Karavanke 2022.

Obnova železniške postaje pred vrati

Načrti za celovito obnovo železniške postaje so pri­ pravljeni. Poleg celovite pre­nove samega objekta bodo odstranili nekaj tirov in ure­dili parkirišča, zgradili nov podhod pod progo ...

Življenje okrog kolodvora

Od oktobra je urejen še tretji del tematske poti Spomini starih Jesenic, tokrat odsek od restavracije Ejga, nekda­nje Tancarjeve gostilne, do stavbe TVD Partizan, nekda­njega Sokolskega doma.

V teniški klub vabijo mlade tenisače

Elmir Selimović z Jesenic je predsednik Teniškega kluba Jesenice. Vrsto let je bil teni­ški rekreativec in član odbora kluba, pred tremi leti pa je prevzel funkcijo predsednika.

Kdo so turisti, kaj jih zanima

Dobrih dva tisoč obiskoval­cev se je v prvih osmih me­ secih letos ustavilo v pisarni TIC Jesenice nasproti žele­zniške postaje, kjer turisti in domačini dobijo informacije o turistični ponudbi.

Volilna priloga

Dvajsetega novembra bodo v Sloveniji lokalne volitve. Na straneh od 8 do 12 objavljamo volilno prilogo s seznamom kandidatov za župane in kandidatnih list za občinski svet ter z dodatnimi informacijami o volitvah.

Drugi naslovi:

Obnova železniške postaje pred vrati, Priznanji občini in muzeju, Erjavčeva koča za nove rodove, Stavbo sodišča prenavljajo, O parkiranju pri šoli, Anketa o mestnem prometu, Življenje okrog kolodvora, Film V kraljestvu Zlatoroga, Vabijo mlade tenisače, Hokejisti po začrtani poti, Dve kandidatki, trije kandidati, Nasilje v bolnišnicah, Kdo so turisti, kaj jih zanima, Stopile na novo pot, Dopolnilni pouk bosanskega jezika, Okrasne blazine za starostnike, Jeseniški cirkl z novimi zmagovalci potiČistilna akcija na Španovem vrhu ...

Dodatne informacije

Prebrano 730 krat Nazadnje urejano na četrtek, 23 november 2023 14:54

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave