Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

okt 2022 14

Jeseniške novice, 14. oktober 2022-15

Jeseniške novice, 14. oktober 2022-15 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Novo študijsko leto tudi na Jesenicah

Tretjega oktobra se je začelo novo študijsko leto tudi na edini jeseniški fakulteti, Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin, kjer so pozdravili tudi sto petdeset brucev.

Linhartova plaketa Bojanu Dorniku

Igralec Gledališča Toneta Čufarja Jesenice Bojan Dornik - Fonza je prejel najvišje priznanje na področju gledališke dejavnosti, Linhartovo plaketo za leto 2021.

Sanirali bodo tudi viadukta

Na več odsekih gorenjske avtoceste ta čas potekajo dela. Zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 3 in 4, bo predvidoma do 15. novembra med priključkoma Lipce in Hrušica delna zapora vozišča proti Karavankam in proti Ljubljani.

Festeelval na Čufarjevem trgu

Klub jeseniških študentov je v sklopu Festeelvala na Čufarjevem trgu poskrbel za zabavo z nastopom standup komikov.

Koroška Bela skozi glasbo

Na Koroški Beli so se s prireditvijo Koroška Bela skozi glasbo – Staretova veselica spomnili Marjana Stareta, še enega znanega sokrajana.

Profesor fizike novi ravnatelj gimnazije

Potem ko se je upokojila Lidija Dornig, je prvega septembra vodenje Gimnazije Jesenice prevzel novi ravnatelj Aljoša Erman. Po izobrazbi je profesor fizike.

Dobrodošli, prijatelji iz Nagolda

Jesenice so gostile prijatelje iz pobratenega Nagolda. Skupina Nagoldčanov je raziskovala Jesenice, na obisku pa so prišli tudi učenci Glasbene šole Nagold.

Bralno poletje v knjižnici

Občinska knjižnica Jesenice je končala sezono poletnega branja v okviru projekta Poletavci in otrokom z nastopom Boštjana Gorenca - Pižame popestrila popoldne.

Mladi raziskovalci o izginuli vas

V razstavnem prostoru Jake Torkarja na Osnovni šoli Koroška Bela so odprli razstavo Pogled mladih raziskovalcev na dediščino izginule vasi Javornik.

Drugi naslovi:

Zadnja redna seja občinskega sveta, Srebro za inovacijo, Nadzorni odbor o oskrbi s toploto, Praznik KS Sava na Pristavi, Oglje je črno zlato, Najizkušenejši igralec, Film o Savi tudi na Jesenicah, Uživam v jeseni življenja, Sprejem za maturante na gimnaziji, Jubilej Erjavčeve koče, Baloni v zrak tudi na Blejski Dobravi, Pr' Hostar, še dva promila več, Oktober, mesec rožnate pentlje, Šport za zabavo ...

Dodatne informacije

Prebrano 564 krat Nazadnje urejano na petek, 14 oktober 2022 09:04

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave