Skok na osrednjo vsebino

Javni razpisi

dec  2022 08

Javni razpis za podelitev priznanj občine Jesenice v letu 2023

Številka:             094-1/2022

Na podlagi 12. člena Odloka o priznanjih občine Jesenice (Ur. list RS, št. 62/2016) Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja objavlja

JAVNI RAZPIS ZA PODELITEV PRIZNANJ OBČINE JESENICE V LETU 2023

I.    

Občina Jesenice po določilih Odloka o priznanjih enkrat letno podeljuje priznanja osebam in organizacijam, ki so s svojim delom in uspehi pomembno prispevali k političnemu, znanstvenemu, gospodarskemu, športnemu, kulturno - umetniškemu ali drugemu napredku, ter k ugledu občine Jesenice.

II.    Občina Jesenice objavlja javni razpis za podelitev naslednjih priznanj:

1.    Podelitev naziva Častni občan občine Jesenice (podeli se največ en naziv):

Naziv Častni občan občine Jesenice se podeli fizičnim osebam, ki so s svojim delom in prizadevanji pomembno prispevale k blaginji občanov, k utrjevanju demokracije in človekovih pravic, uveljavljanju vladavine prava in pravne države, razvoju in napredku na različnih področjih človekove ustvarjalnosti, ter so prispevale k ugledu, pomenu in razvoju občine Jesenice.

Kriterij za podelitev naziva Častni občan občine Jesenice so izjemni dosežki v življenju posameznika, njegova odličnost, moralna drža in zavzetost za blaginjo in pravičnost vseh, ter zavzetost za prepoznavnost Jesenic v slovenskem in mednarodnem prostoru.

2.    Plaketa občine Jesenice (podeli se največ tri plakete)

Plaketa Občine Jesenice se lahko podeli fizičnim in pravnim osebam, (gospodarskim družbam, javnim ali zasebnim zavodom, organizacijam in skupnostim, društvom ter združenjem), za njihove dosežene uspehe na posameznih področjih gospodarskega in družbenega življenja in dela, s katerimi so pomembno prispevali k razvoju in ugledu občine.

Kriteriji za podelitev plakete so pomembni dosežki pri razvijanju in utrjevanju sodelovanja na občinski, državni in mednarodni ravni, dosežki na humanitarnem, znanstveno – raziskovalnem, kulturno – umetniškem, športnem področju, ter na področju trajnostnega razvoja občine Jesenice.

III.    Predložitev pobud

Komisiji lahko predložijo pobude za podelitev naziva Častni občan občine Jesenice, ter za podelitev Plaket občine Jesenice, fizične in pravne osebe, gospodarske družbe, javni in zasebni zavodi, organizacije, krajevne skupnosti, politične stranke, društva ali združenja.
Pobuda mora vsebovati podatke o predlagatelju, podatke o predlaganem kandidatu, kandidatovo pisno soglasje k predlogu, vrsto priznanja, za katero se pobuda vlaga, ter obrazložitev in utemeljitev pobude. K utemeljitvi pobude so lahko priložena tudi druga mnenja, ki podpirajo pobudo.

V kolikor pobudnik ne predloži soglasja kandidata k predlogu in pobude ne dopolni s soglasjem kandidata tudi po pozivu komisije, se pobuda izloči iz nadaljnje obravnave.

IV.    Kraj in izvedba odpiranja poslanih pobud za občinska priznanja

Pobuda se šteje za pravočasno, če je predložena na naslov Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja do vključno ponedeljka, 9. januarja 2023 do 15.00 ure.

Pobude za priznanja občine Jesenice morajo pobudniki poslati po pošti v zaprti ovojnici na naslov Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, »Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja«. Zaprta ovojnica se lahko v času uradnih ur odda tudi v sprejemni pisarni Občine Jesenice, na Jesenicah, Cesta železarjev 6.

Zaprta ovojnica mora biti jasno označena z napisom »NE ODPIRAJ – PRIZNANJA OBČINE JESENICE V LETU 2023«. Na ovojnici mora biti naveden naziv in naslov predlagatelja.

Pobude poslane po pošti morajo prispeti na naslov Komisije do zahtevanega datuma in ure. Za ugotavljanje ure predložitve je merodajna ura v sprejemni pisarni Občine Jesenice. Čas predložitve odčita delavec v sprejemni pisarni, ki je dolžan pobudniku izročiti potrdilo o prevzemu ponudbe.

Odpiranje ovojnic bo v sredo, 11. januarja 2023, v sejni sobi Občine Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice ob 17.00 uri.

Nepravočasno posredovane in nepravilno opremljene pobude, ter pobude, ki niso v skladu z določili Odlok o priznanjih občine Jesenice, bo Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja zavrgla in o tem obvestila pobudnika.

Priznanja občine Jesenice v letu 2023 bo podelil župan občine Jesenice na prireditvi ob praznovanju občinskega praznika občine Jesenice 20. marca.

Dodatne informacije glede razpisa lahko dobite pri Mojci Levstik na telefonski številki 04 5869 233 ali na elektronskem naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Dodatne informacije

  • Veljavno od: 8. 12. 2022
  • Veljavno do: 9. 1. 2023
Prebrano 658 krat Nazadnje urejano na petek, 03 marec 2023 14:14

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave