Skok na osrednjo vsebino

Javni razpisi

jan  2020 20

Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov s področja socialnega varstva v občini Jesenice za leto 2020

Predmet javnega razpisa

Sofinanciranje programov in projektov humanitarnih društev in invalidskih organizacij s področja socialnega varstva v občini Jesenice.

Nameni, za katere se dodeljujejo sredstva

Sredstva so namenjena za naslednja področja:

PROGRAMI SOCIALNEGA VARSTVA

  • sofinanciranje humanitarnih organizacij, ki opravljajo humanitarno dejavnost na področju socialnega in zdravstvenega varstva in katerih cilji delovanja so v skladu s 5. členom Zakona o humanitarnih organizacijah (ZHO) in
  • sofinanciranje invalidskih organizacij, katerih cilji delovanja za doseganje kakovosti življenja invalidov so v skladu z 9. členom Zakona o invalidskih organizacijah (Z InvO).

PROJEKTI SOCIALNEGA VARSTVA

  • sofinanciranje humanitarnih projektov, ki jih izvajajo organizacije, ki opravljajo humanitarno dejavnost na področju socialnega in zdravstvenega varstva in katerih cilji delovanja so humanitarni in dobrodelni nameni, delujejo preventivno na področju zdravstva in so namenjenim ljudem, potrebnih materialne in nematerialne pomoči, zaradi materialne in duševne stiske, invalidnosti, bolezni, zasvojenosti ipd.,
  • sofinanciranje projektov invalidskih organizacij, katerih cilji so zlasti uveljavljanje človekovih pravic invalidov, vključenost v družbo in sodelovanje v vsakdanjem življenju, nediskriminacija invalidov, vzpodbujanje invalidov za opiranje na lastne moči in sposobnosti, avtonomnost invalidov kot uporabnikov storitev, ekonomsko, socialno, zdravstveno in pravno varstvo invalidov, socialna pravičnost in enake možnosti.

 

Več o razpisu v priloženih dokumentih

Dodatne informacije

  • Veljavno od: 20. 1. 2020
  • Veljavno do: 3. 2. 2020
Prebrano 2007 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 06 julij 2020 14:02

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave