Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

avg 2012 20

Rekonstrukcija športne dvorane Podmežakla

Občina Jesenice, kot ena izmed kandidatk oz. mest gostiteljic prvega dela Evropskega prvenstva v košarki leta 2013, je po pridobitvi gradbenega dovoljenja za rekonstrukcijo Športne dvorane Podmežakla, ki je bilo izdano v mesecu aprilu 2012, pričela s postopki javnega naročanja za izvedbo rekonstrukcije ter izvedbo strokovnega nadzora nad deli.

Predvidena rekonstrukcijska dela, ki se bodo izvajala, so:

  • obnova strehe in fasade,
  • gradbeno-obrtniška dela v dvorani (ureditev garderob pod severno tribuno, ureditev tribun ter VIP) ter zunanja ureditev,
  • ureditev strojnih instalacij (izvedba prezračevanja, obnova instalacij),
  • ureditev elektro instalacij (obnova razsvetljave v dvorani, obnova instalacij).

Postopki, ki se nanašajo na izvedbo obnovitvenih del, so zaključeni, medtem ko postopek javnega naročanja za zagotovitev strokovnega nadzora nad izvedbo, ki ga je investitor dolžan zagotoviti skladu z Zakonom o graditvi objektov, še ni zaključen, in sicer zaradi vložene pritožbe na izbor izvajalca.

Občina Jesenice, ki ima v proračunu za leto 2012 za izvedbo rekonstrukcije zagotovljena sredstva v višini 1,6 mio € bruto, predvideva obnovo strehe ter obnovo strojnice, ki bi se pričela takoj po zaključku pritožbenih postopkov, in v kolikor bodo ti postopki zaključeni v mesecu septembru, bodo trajala predvidoma najmanj do pričetka meseca novembra 2012.

Z rekonstrukcijo Športne dvorane Podmežakla, ki predstavlja pomemben del športno-rekreativne ponudbe tako za občino Jesenice, kot tudi širšo okolico, bodo pridobljeni ustrezni pogoji za vadbo ter za izvajanje tekem na evropski ravni, posodobitev pa bo omogočala tudi boljšo oz. racionalno in večnamensko uporabo prostora.

Zaradi pritožbe na izbor izvajalca strokovnega nadzora prihaja do zamika pričetka sezone oz. aktivnosti v dvorani, saj ledene površine ni možno urediti pred izvedbo obnove strehe dvorane.

Zato Občina Jesenice skupaj z upravljavcem Športne dvorane Podmežakla, Zavodom za šport, prosi uporabnike dvorane ter širšo javnost za razumevanje, saj na posamezne aktivnosti oz. dogodke lokalna skupnost nima vpliva, vsekakor pa se bomo trudili ter zagotovili pogoje za takojšen pričetek del.

ŽUPAN
Tomaž Tom Mencinger

Prebrano 3686 krat Nazadnje urejano na sobota, 25 avgust 2012 11:29

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave