Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jan  2024 19

Sestanek o možnih rešitvah glede "sporne" prometne ureditve Ulice Viktorja Kejžarja

Predstavniki KS Sava, Občine Jesenice in projektant biroja Planing biro Kranj, Jan Hlade, so se 17. januarja 2023 sestali v občinskih prostorih z namenom, da poiščejo rešitev za sporno prometno ureditev Ulice Viktorja Kejžarja, ki bi na eni strani zagotovila varen promet za vse udeležence, na drugi strani pa lokalnim prebivalcem v čim manjši možni meri posegala v njihove ustaljene prometne navade.

Predstavniki KS Sava so predstavili probleme lokalnih prebivalcev, projektant pa je pojasnil razloge, zakaj je prometna ureditev sprojektirana na način, kot je v projektu rekonstrukcije ceste predvidena. Predstavljene so bile potencialne možne rešitve, o katerih se bodo udeleženci pogovorili na naslednjem srečanju. Sestanek je potekal v pozitivnem duhu v iskanju rešitve, ki bi bila sprejemljiva za obe strani.

Spomnimo

Krajani KS Sava se ne strinjajo, da bo promet v delu Ulice Viktorja Kejžarja (od nekdanje gostilne ''Pr' Kobal'') do križišča z Ulico bratov Rupar (do nekdanje pekarne Vidic) iz dvosmernega preurejen v enosmernega, ker naj bi takšna ureditev krajanom omejevala in slabšala pot do doma. Krajani so zato tudi zbrali podpise in od pristojnih na Občini Jesenice zahtevali, da s strokovnimi službami presodijo ustreznost prometne ureditve.

Predstavniki Občine Jesenice in KS Sava so sestali 12. decembra 2023 v občinski hiši. Župan je odredil, da predsednica KS Sava Tina Repovž koordinira nadaljnje aktivnosti. Predlagal je sledeča sklepa:

  • s strokovnjaki in predstavniki KS Sava se ponovno preuči možnost ureditve dvosmernega prometa od Kobala do Čopovega grabna;
  • v delovno skupino se vključi predstavnika KS Sava – gospo Mojco Stojan in gospoda Željka Šmitrana – da sodelujeta pri komuniciranju o oblikovanju rešitev gradnje in izgradnje etape 2.
Prebrano 679 krat Nazadnje urejano na sobota, 20 januar 2024 16:09

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave