Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

okt 2023 18

Informacija s 5. redne seje Sveta KS Blejska Dobrava

Seje je bila v sredo, 11. oktobra 2023 ob 18.00 uri v sejni sobi KS Blejska Dobrava, ki se jo je poleg članov Sveta KS, udeležila tudi direktorica občinske uprave Vera Djurič Drozdek.

Direktorica občinske uprave, je predstavila aktivnosti za prestavitev makadamske ceste, ki sedaj poteka preko polja, k ograji pokopališča in izgradnjo novih sanitarij ob parkirišču za potrebe obiskovalcev pokopališča, v turistični sezoni pa tudi za potrebe obiskovalcev.

V nadaljevanju je pojasnila, da bo glede nadaljevanja gradnje kanalizacije Lipce, v bližnji prihodnosti sklican sestanek z lastnikom zemljišča in njegovim ter občinskim odvetnikom. Če bo prišlo do dogovora se bo gradnja nadaljevala, sicer bo v letu 2024 sledil sodni postopek.

Obravnavan je bil predlog občinskega odloka o določitvi prodajnih mest izven poslovnih prostorov in sprememba poslovnika o delu občinskega Sveta, ki naj bi se uporabljal tudi za KS. Na oba dokumenta smo podali tehtne pripombe za spremembe in dopolnitve s predlogom, da se jih iz te redne seje umakne. O vsebini je bil izdelan pisni dokument, ki je bil poslan pristojnim.

V nadaljevanju je predsednik predstavil zapisnik 4. seje. Vsi sklepi so bili realizirani in na zapisnik ni bilo pripomb.

Sledila je predstavitev vseh aktivnosti, ki so bile opravljene med rednima sejama, še posebej pa naslednje:

 • Priprave in izvedba praznovanja krajevnega praznika, na katerem so praznovanje 140 letnice organizirali člani Čebelarskega društva Jesenice, 100letnico člani kulturnega društva Vintgar, znotraj tega pa 15 letnico delovanja sekcija ročnih del in 10 letnico delovanja Kvintet Vintgar ter 115 obletnico PGD Blejska Dobrava.
 • Predstavitev začetka del zadnje faze gradnje Vaškega Jedra na Blejski Dobravi, začetek 2. Faze obnove športnega igrišča na Blejski Dobravi.
 • Ogledi in razgovori za gradnjo peskolova na Tratah na Blejski Dobravi in
 • Postavitev luči javne razsvetljave pri hiši Blejska Dobrava 117, ki je predvidena v okviru participativnega proračuna za leto 2023.

Člani Sveta KS so se seznanili s polletnim poročilom o delu Sveta in z rebalansom proračuna za leto 2023, ker je bilo potrebno povečanje na posameznih postavkah zaradi večjih cen energentov. Oba dokumenta so tudi potrdili.

Prav tako so bili seznanjeni s predvidenimi načrtovanimi aktivnosti, ki se bodo izvajale na območju KS:

 • Dokončanje gradnje kanalizacije Lipce.
 • Priprave in pridobivanje dovoljenj za gradnjo kanalizacije in pločnika na Kočni.
 • Dokončanje gradne Vaškega jedra.
 • Izgradnja peskolova na Tratah na Blejski Dobravi.
 • Gradnja vseh vodov na odseku 102 do 106 in do zazidljivih parcel na Blejski Dobravi.
 • Gradnja sanitarij in prestavitev ceste pri pokopališču.
 • Postavitev luči pri hiši 117 na Blejski Dobravi.
 • Priprave na aktivnosti ki bodo potekale ob koncu leta (srečanje starejših krajanov, prižiganje lučk na novoletni jelki, praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti ter žegnanje konj).

Člani sveta so bili seznanjeni, da bo tradicionalni 20. pohod na Babo na Kočni dne 29. 12. 2023.

Prebrano 360 krat Nazadnje urejano na sreda, 18 oktober 2023 17:17

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave