Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

sep  2023 28

Srečanje rejniških družin

V nedeljo, 17. 9. 2023 je Center za socialno delo Gorenjske v Rekreacijskem centru Vogu v Besnici izvedel družabni dogodek za rejniške družine gorenjske regije.

Na Gorenjskem imamo trenutno 34 rejniških družin, 64 otrok je v rejništvu v gorenjskih in drugih družinah po Sloveniji, 14 otrok pa je v rejniških družinah na področju Gorenjske, ki prihajajo z drugih delov Slovenije. V Centru za socialno delo zaznavajo, da je potreba po rejništvu čedalje večja, rejnikov pa je premalo in ta dogodek so v Centru organizirali tudi z namenom promocije rejništva. Seveda pa je bil glavni namen, da rejniškim družinam in otrokom omogočijo brezskrben dan, poln doživetij, saj so rejniki in rejnice zares neprecenljivi in pomembno je, da jim kot družba damo vedeti, da niso sami in da jih vidimo ter slišimo.

Poleg dobre hrane so pripravili pester program, kjer so najmlajši uživali v zabavnem programu Pike Nogavičke in se prepustili poslikavi obraza. Na ustvarjalni delavnici so mladi in malo manj mladi lahko izrazili svojo domišljijo in pobarvali svoje mini lesene hiške. Mladostniki in odrasli pa so se udeležili predavanja z zanimivo aktualno problematiko z naslovom "Telo in digitalni svet", ki ga je izvedel Sašo Kronegger. 

Za vse udeležene je na koncu srečanja Franci Krevh izvedel delavnico Tolkalni krog, kjer so vsi skupaj s pomočjo inštrumentov ustvarili skupno glasbo in se povezali v krog prijateljstva.

Dogodek je bil izveden s pomočjo finančne podpore Mestne občine Kranj in občin Bled, Bohinj, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranjska Gora, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri in Žirovnica ter podjetij DIFA, DOMTRADE in ZA NARAVO. Nekatera podjetja pa so pri organizaciji pomagala s svojimi izdelki, promocijskim materialom in dobrotami.

Center za socialno delo Gorenjska se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli prispevali k izvedbi srečanja. Želijo si, da bi Srečanje rejniških družin postalo tradicionalno.

Prebrano 235 krat Nazadnje urejano na četrtek, 28 september 2023 10:04

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave