Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

sep  2023 12

Šolske poti so ponovno zaživele

S pričetkom novega šolskega leta so ponovno zaživele tudi šolske poti. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice (SPV Jesenice) je tudi letos skrbno usmerjal in izvajal aktivnosti, s katerimi želimo šolarjem in staršem zagotoviti čim bolj varne šolske poti. Pa ne samo v prvih dneh šolskega leta, varnost otrok na šolskih poteh je ena izmed stalnih nalog SPV Jesenice.

SPV Jesenice zelo dobro sodeluje z ostalimi deležniki prometne varnosti v občini Jesenice. Ob redarjih MIR Jesenice in policistih PP Jesenice, so tako nepogrešljiv člen tudi prostovoljci. Od tistih, ki se za pomoč odločijo v samih šolah, do gasilcev  gasilske zveze Jesenice in članov ZŠAM Žiri. Ob tej priložnosti, hvala vsem za dobro opravljeno delo.

Ne glede na to, da tako profesionalci kot prostovoljci opravimo delo brezhibno, je varnost otrok na šolskih poteh v veliki meri odvisna predvsem od staršev, skrbnikov in lokalnega prebivalstva. Seveda, tudi otroci sami prispevajo veliko!

Opažamo, da je v okolici šol vse več (preveč) prometa, tako prometa  osebnih vozil, kot prometa enoslednih vozil. Izjema niso niti ovire v obliki dela na cesti, pa tudi nepravilno parkirana vozila malomarnih voznikov.

Zato bi bilo prav, da bi otroci skupaj s starši, v šolo in iz šole hodili peš! Kaj mislite, tisti blizu šole? Varnost, dobro počutje, ekologija, …? Velja poskusiti!

Še posebej pa moramo ob pričetku šolskega leta pohvaliti OŠ Tone Čufar Jesenice, kjer so učenke in učenci pod vodenjem mentorice na šolskem dvorišču prikazali pravo šolsko prometno službo.

V želji po zavedanju, da je prometna varnost naša skupna skrb, hvala vsem za še tako majhen kamenček v mozaiku prometne varnosti! Prav vsak delček, je izjemno pomemben!

Prebrano 537 krat Nazadnje urejano na torek, 12 september 2023 15:12

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave