Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Kot župan občine Jesenice, v kateri deluje trofejni klub s prepoznano športno blagovno znamko in velikim številom zvestih gledalcev, moram pojasniti vsebino nekaterih člankov, ki žal že mejijo na znanstveno fantastiko (zrežirane tekme, specialna policija…)

Vse izjave, katere sem dajal, sem jih  kot župan Jesenic, sem pa tudi član upravnega odbora Hokejskega kluba Acroni, zadolžen za dvorano.

Po ponujenem odstopu predsednika upravnega odbora upravni odbor deluje naprej, do sklica občnega zbora in sprejema odločitve, ki so v njegovi pristojnosti.

V sredo, 22. februarja 2012, je bil objavljen članek z nakorektno vsebino, ki je povzročil takšne in drugačne reakcije doma in v tujini.

V četrtek, 23. februarja 2012,  je bila na seji Občinskega sveta občine Jesenice na dnevni red seje uvrščena dodatna točka o razmerah v HK Acroni Jesenice, na kateri sem pojasnil, da sem na strani tistih, ki sumijo na nepravilnosti na tekmah Olimpija – Salzburg in Dunaj – Acroni.  Občinski svet je soglasno sprejel nekaj sklepov:

  • da se je seznanil z razmerami v HK Acroni,
  • apelira na sklic rednega občnega zbora.

Res pa je, da razmere v klubu niso dobre, zato so potrebni konkretni ukrepi. Same razmere so se najbolj zapletle v sezoni, ko je bil obljubljen dodatni finančni vložek v višini zneska glavnega sponzorja. Ker tega ni bilo, so bile podpisane pogodbe nerealne.

Na Jesenicah je vse preveč prisoten vpliv ulice, vpliv različnih interesov. Spomnimo se izgube državnega prvenstva za zeleno mizo, bojkot igralcev, zaprtje dvorane v času finala državnega prvenstva, groženj z izključitvijo iz lige…

Kot župan športne občine se zavedam, da moramo ustvarjati pogoje za razvoj športa na Jesenicah, zato prosim, da v dobro športa, predvsem hokejskega kluba, umirimo strasti in sledimo zastavljenim ciljem:

  • končati državno prvenstvo,
  • sklic občnega zbora,
  • sestaviti domačo ekipo na zdravih, realnih temeljih.

Vsi za šampione rdeče

Župan občine Jesenice
Tomaž Tom Mencinger

Prebrano 3603 krat Nazadnje urejano na sreda, 29 februar 2012 07:24

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave