Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2021 25

873.000 evrov za Cesto Franceta Prešerna

Občina Jesenice je za dopolnitev projekta Poslovna cona Jesenice - širitev: rekonstrukcija prometne infrastukture prejela 873.000 evrov sofinanciranja s strani Evropske unije in države Republike Slovenije. Celoten projekt, vreden 1.070.115,28 €, obsega obnovo Ceste Franceta Prešerna od križišča s cesto Spodnji Plavž do uvoza v območje Gradis.

Občina Jesenice je v letu 2018 na Dogovor za razvoj regij oddala vlogo za projekt Poslovna cone Jesenice - širitev: rekonstrukcija prometne infrastukture. Projekt, ki je bil izveden lani, je obsegal sanacijska dela močno poškodovanega cestišča na odseku od konca območja podjetja »Dinos« do križišča s cesto Spodnji Plavž v dolžini 630 metrov, zanj pa je Občina Jesenice prejela sofinanciranje s strani EU in države v skupni višini približno 349.000 €. Glede na stanje prometne infrastrukture na tem delu poslovne cone so bile ugotovljene dodatne potrebe po ureditvi še ostalega dela območja, ki sega vzhodno proti Dinosu oziroma nekdanji Kurilnici, zato je Občina Jesenice pristopila k pridobivanju dodatne dokumentacije  za celotno območje, kar ji je uspelo pripraviti pravočasno in tako tudi oddati novo vlogo za enovit projekt celotnega območja (Prešernova in Kurilnica). V teh dneh je Občina tako tudi prejela tudi odločitev o sofinanciranju, ki po novem znaša 873.490,73 €, in sicer 611.443,51 € s strani Evropske unije in 262.047,22 € s strani državnega proračuna.

''Prejeta odločitev o podpori nas je pred dnevi zelo razveselila. Za Občino Jesenice je namreč ta projekt zelo pomemben, in sicer zato, ker na ta način urejamo infrastrukturo, ki je podpora za delovanje različnih poslovnih subjektov, s tem pa sledimo enemu najpomembnejših ciljev Občine Jesenice, to je ustvarjanje novih delovnih mest'',

je bil ob prejeli odločitvi o sofinanciranju zadovoljen župan Blaž Račič.

Izvedbo dodatnega odseka od vhoda v območje Dinos do uvoza v območje Gradis v dolžini 300 metrov Občina Jesenice načrtuje še letos, trenutno je objavljeno javno naročilo za izbiro izvajalca. V sklopu projekta bosta rekonstruirana cesta in pločnik, urejena bosta tudi vodovod in odvodnjavanje.

Prebrano 1072 krat Nazadnje urejano na petek, 26 marec 2021 08:33

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave