Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

okt 2020 05

Novice z 9. redne seje KS Plavž

Na svoji 9. redni seji Sveta KS Plavž, ki je potekala, 1. 10. 2020, so člani sveta potrdili zapisnik 8. redne seje. Svet ugotavlja, da določene planirane aktivnosti zaradi ukrepov vlade RS v zvezi z preprečevanjem okužbe s korona virusom niso bile realizirane.

Osrednja točka dnevnega reda je bila ureditev otroških igrišč. Uvodno obrazložitev sta podala vodja Oddelka za okolje in prostor na Občini Jesenice mag. Valentina Gorišek in strokovni sodelavec Andraž Tolar. Iz obrazložitve in Novelacije programa urejanja in vzdrževanja otroških igrišč za obdobje 2020–2024 je razumeti, da ureditev otroških igrišč ni več planirana v skladu z že sprejeto prioriteto. V zvezi s tem je svet KS sprejel naslednji sklep:

»Člani sveta vztrajajo, da se obnova igrišč Rožle in Tim izvaja po že sprejeti prioriteti ter se v skladu s tem popravi gradivo Novelacije programa urejanja in vzdrževanja otroških igrišč v lasti in upravljanju Občine Jesenice za obdobje 2020-2024.«

Člani sveta so pozvali občinske svetnike KS Plavž, da sprejeti sklep posredujejo na prvi naslednji seji občinskega sveta.

Člani sveta so obravnavali informacijo o predvidenem prenehanju obratovanja Pošte na Plavžu. Ocenjujejo, da bi zaprtje Pošte zlasti za starejše krajane in ob nedavnem zaprtju poslovalnice Gorenjske banke predstavljalo veliko oviro pri uveljavljanju njihovih potreb (plačilo položnic, poštne storitve, itd). Svet KS Plavž zato krajane poziva, da svojo podporo izkažejo s podpisom obrazca na UE Jesenice, ki ga potem posredujejo Pošti na Plavžu.

V nadaljevanju so člani sveta sprejeli še naslednje pobude:

  1. Člani sveta predlagajo, da se v KS Plavž pregleda vsa visokorasteča drevesa in pripravi program obrezovanje tistih, ki ogrožajo okolico (promet, električne drogove, svetila, fasade in okna).
  2. Člani sveta opozarjajo, da po rekonstrukciji ceste R-2 ni postavljena informativna tabla »potok Jesenica«. Prosijo, da se to uredi.
  3. Svet KS Plavž podpira prizadevanja Občine Jesenice in krajanov, da ostane Splošna bolnica Jesenice na Jesenicah.
  4. Člani sveta predlagajo poostren nadzor po Ulici Staneta Bokala v večernih urah in možnost omejitve hitrosti na 30 km/h.
  5. Člani sveta KS Plavž predlagajo strokovnim službam, da proučijo možnost dezinfekcije pitne vode z UV dezinfekcijo in ne s kemičnimi sredstvi, kot se dogaja trenutno.
Prebrano 918 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 05 oktober 2020 14:25

2 komentarji

  • Komentiraj povezavo 1, 08.10.2020 09:57 od Občina Jesenice

    Spoštovani, neposrednega pošiljanja novic na posamezne elektronske naslove naša spletna stran trenutno ne omogoča, zato vas vljudno vabimo, da našo spletno stran spremljate še naprej in boste obveščeni o vsem želenem. V kolikor je vaše vprašanje glede odpadkov namenjeno posebej Krajevni skupnosti Plavž oziroma Svetu le-te, pa vam vljudno predlagamo, da se obrnete neposredno na krajevno skupnost (ks.plavz@jesenice.net). Lep pozdrav.

    Prijavi
  • Komentiraj povezavo 1, 06.10.2020 17:13 od IVANA

    Spoštovani,
    naročam se na novice naše KS.
    Bravo za zahtevo glede dezinfekcuje vode.
    Zakaj ne obeavnavate problematike odpakov in smradu z deponije. Ali ga več ne zaznavate?
    Hvala, če mi sporočite glede zaznavanja smradu.

    Ivana Komic
    tudi v imenu CI Mala Mežakla

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave