Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2020 31

Zamik nekaterih občinskih projektov zaradi koronavirusa

Zaradi koronavirusa se je ustavila ali vsaj bistveno upočasnila cela Slovenija. Izjema nismo niti v občini Jesenice, kjer smo ravno v dneh, ko so začele veljati zelo stroge prepovedi zbiranja na javnih mestih ter so pozivi k samoizolaciji postajali vse bolj glasni in izjemno resni, praznovali svoj občinski praznik. Posledica, ki jo je tako prinesel koronavirus, je bila odpovedana slovesnost ob spominskem prazniku s podelitvijo priznanj letošnjim občinskim nagrajencem, kar se je zgodilo prvič, odkar Jesenice 20. marca praznujejo svoj občinski praznik. Občina Jesenice bo tako slovesnost s podelitvijo priznanj občinskim nagrajencem organizirala ob spominskem dnevu občine Jesenice, tj. 1. avgusta, ko so Jesenice nekdaj praznovale svoj občinski praznik.

V marcu in aprilu pa smo na Občini Jesenice načrtovali tudi nekatere druge aktivnosti, ki bodo zaradi izrednih razmer prestavljene na kasnejši čas. Ena od njih je začetek izvajanja brezplačnih prevozov za starejše v okviru projekta Prostofer. Projekt se bo tako zagnal takoj, ko bodo razmere s koronavirusom to omogočale. Enako velja za vzpostavitev 10 brezplačnih WiFi točk po mestu v okviru projekta WiFi4EU, ki bi morale biti vzpostavljene do konca marca. Z začetkom aprila bi se morale začeti tudi aktivnosti v okviru priprave participativnega proračuna občine Jesenice za naslednji dve leti, a se bo žal tudi ta projekt zaradi koronavirusa zamaknil predvidoma na jesen oziroma na čas, ki bo omogočal izvedbo vseh potrebnih aktivnosti. Dela na Ruardovi graščini so zaradi motene dobave gradbenih materialov trenutno ustavljena, prav tako so se ustavila dela pri rekonstrukciji prometne infrastrukture na Cesti Franceta Prešerna. Zapora ceste na tem območju sicer še vedno velja, prehod pa je možen samo za okoliške stanovalce in podjetja, za katere je dostop urejen. Energetska sanacija Osnovne šole Toneta Čufarja in izgradnja komunalne infrastrukture na Cesti bratov Stražišarjev zaenkrat potekata nemoteno.

Programi jeseniških javnih zavodov so v tem času prilagojeni trenutnim razmeram, skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter drugih pristojnih državnih organov pa je, kot ukrep za zajezitev koronavirusa, do nadaljnjega uradne ure občinske uprave ukinila tudi Občina Jesenice. Kljub temu pa vse nujne aktivnosti, ki so opredeljene z zakoni ali z občinskimi odloki, potekajo tekoče. Med njimi so tudi vse aktivnosti, ki se tičejo pravic za občane iz naslova socialnega varstva (pomoč na domu, družinski pomočnik, zavodsko varstvo, pomoč ob rojstvu otroka, pomoči za socialno ogrožene ...) ter zdravstvenega varstva (obvezno zdravstveno zavarovanje, mrliško ogledna služba ...).

Prebrano 1597 krat Nazadnje urejano na sreda, 01 april 2020 09:15

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave