Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2020 11

Zaradi koronavirusa odpovedane različne jeseniške prireditve, med drugim proslava ob občinskem prazniku

V prihodnjih dneh zaradi koronavirusa odpadejo številne prireditve, med drugim tudi proslava ob občinskem prazniku, Jožefov sejem, Pomladni tek ter druge.

Zaradi preprečitve širjenja koronavirusa je minister za zdravje z 10. marcem dalje z odredbo prepovedal zbiranje na prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 100 obiskovalcev. Zaradi omenjenega dejstva v prihodnjih dneh tudi na Jesenicah odpadejo številne prireditve oziroma dogodki. Po trenutno znanih informacijah so odpovedane prireditve, kot so Jožefov sejem, Pomladni tek (ta bo prestavljen na mesec junij), kviz o poznavanju mesta Jesenice (ta bo prestavljen, v kolikor bodo razmere dovoljevale, na 20. april), javno odprtje z vodstvom po novi muzejski razstavi Mavričnost kulture in kulinarike Jesenic v Kosovi graščini, podelitev priznanj športnikom občine Jesenice, koncert Gradske glazbe Pag in klape Sol v Kinu Železar idr. Odpovedane so tudi vse predstave v Gledališču Toneta Čufarja, vrata svojih predavalnic pa je zaprla tudi Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin.

Občina Jesenice pa je žal primorana odpovedati tudi slovesno prireditev ob občinskem prazniku, ki je bila načrtovana v petek, 20. marca 2020. Prireditev s podelitvijo priznanj letošnjim nagrajencem bo izvedena 1. avgusta, na spominski dan občine Jesenice, tj. na dan, ko je Občina Jesenice v preteklosti praznovala svoj občinski praznik.

Občina Jesenice aktivno spremlja razvoj dogodkov, ki se nanašajo na koronavirus in sodeluje s pristojnimi zdravstvenimi službami glede preventivnih ukrepov v zvezi s širjenjem bolezni, vse občane in občanke pa pozivamo, naj spremljajo medije in druge komunikacijske kanale z najnovejšimi informacijami glede koronavirusa ter naj upoštevajo napotke pristojnih organov in zdravstvenih služb. Informacije o tem, kam naj se občani in občanke Jesenic obrnejo v primeru suma na koronavirus, smo že objavili na naslednji povezavi:

https://www.jesenice.si/medijsko-sredisce/obvestila-za-javnost/item/20965-korona-virus-sars-cov-2-informacija-o-izvajanju-ukrepov-z-namenom-preprecevanja-sirjenja-okuzbe.

Prebrano 2417 krat Nazadnje urejano na četrtek, 12 marec 2020 13:57

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave