Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

sep  2019 17

Javna razgrnitev osnutka gozdnogospodarskega načrta

Obveščamo vse lastnike gozdov ter vse ostale zainteresirane posameznike in organizacije, da je javno razgrnjen osnutek gozdnogospodarskega načrta za gozdnogospodarsko enoto Žirovnica za obdobje 2019 - 2028.

Obveščamo vse lastnike gozdov ter vse ostale zainteresirane posameznike in organizacije, da je javno razgrnjen osnutek gozdnogospodarskega načrta za gozdnogospodarsko enoto Žirovnica za obdobje 2019 - 2028 v prostorih Zavoda za gozdove Slovenije, na sedežu Krajevne enote Jesenice, Cesta Toneta Tomšiča 68, 4270 Jesenice od 20. 9. do 3. 10. 2019 vsak delovni dan od 7. do 15. ure in na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Javna obravnava gozdnogospodarskega načrta bo v torek, 1.10. 2019 ob 10. uri na istem mestu.

Načrt zajema gozdni prostor v občinah Jesenice in Žirovnica, oziroma v katastrskih občinah Blejska Dobrava, Koroška Bela, Potoki, Žirovnica, Zabreznica in Doslovče. Predstavljeno je stanje gozdov v gozdnogospodarski enoti: površina gozdov, lesna zaloga, prirastek, funkcije gozdov, stanje gozdnih prometnic, poškodovanost gozdov, usklajenost med gozdom in prostoživečimi živalmi, preteklo gospodarjenje s poudarkom na zadnjih desetih letih. Z načrtom so določeni pogoji za usklajeno rabo gozdov in poseganja v gozdni prostor, najvišja možna stopnja njihovega izkoriščanja, potreben obseg gojitvenih in varstvenih del, pogoji za gospodarjenje z živalskim svetom, prednostna območja za odpiranje gozdov s prometnicami in usmeritve za krepitev funkcij gozdov.

Predloge in pripombe na osnutek načrta lahko lastniki gozdov ter vsi ostali zainteresirani posamezniki in organizacije podajo pisno na mestu javne razgrnitve, po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na naslov Zavod za gozdove Slovenije, Krajevna enota Jesenice, Cesta Toneta Tomšiča 68, 4270 Jesenice do konca javne razgrnitve; ustno pa na javni obravnavi.

Sklep o javni razgrnitvi je bil objavljen na spletnih straneh MKGP.

Vabljeni!

ZAVOD ZA GOZDOVE SLOVENIJE
Območna enota Bled

Prebrano 1318 krat Nazadnje urejano na torek, 17 september 2019 13:50

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave