Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jun  2015 22

Informacija z 5. redne seje sveta KS Blejska Dobrava

V sredo 16. 6. 2015 ob 19.00 je v prostorih krajevne skupnosti Blejska Dobrava potekala 5. seja Sveta krajevne skupnosti Blejska Dobrava. Na sejo so bili poleg članov sveta KS vabljeni tudi občinski svetniki, ki prebivajo na območju KS Seje se je udeležila svetnica gospa Zdenka Kajdiž. svetnika gospod mag. Boris Grilc in svetnik gospod Andrej Čeme pa sta se opravičila.

Svet KS Blejska Dobrava je najprej pregledal realizacijo sklepov iz zadnje seje.

Ugotovljeno je bilo, da so bili predlogi podani za popravila lokalnih cest na območju KS opravljeni. Urejena je bila zelenica pred avtobusno postajo in s cvetjem nasajeno korito pred vstopom na igrišče na Blejski Dobravi, obnovljena ograja ob stopnicah na Lipcah in ob poti v Vintgar. Postavljeni so bili trije koši za odpadke na poteh, kjer je veliko pešcev, pri Lipcah, na Kočni in ob parkirnem prostoru pri pokopališču na Blejski Dobravi Na Kočni je bilo letos obnovljeno črpališče pitne vode in v prihodnje težav z oskrbo naj ne bi bilo.

V nadaljevanju je bil potrjen sklep Sveta KS o imenovanju članice javnega zavoda Triglavski narodni park iz Občine Jesenice. Obravnavan in sprejet je bil Pravilnik o priznanjih Krajevne skupnosti Blejska Dobrava. Pripravljen je bil razpis za podelitev priznanj in podana tudi dva predloga.

Člani Sveta KS Blejska Dobrava smo se seznanili s Prometno študijo Občine Jesenice. Po ogledu je Svet KS sprejel sklep, da po izgradnji obvoznice, predlaga izgradnjo podhoda ali nadhoda čez železniško progo in izgradnjo pločnika ter obnovo ceste na Blejski Dobravi.

Prav tako so se člani Sveta seznanili z zapisnikom in odgovorom SPV Jesenice, da se zaprosi za izdajo soglasja za obvestilne table »OTROCI NA CESTI«, in da se opravi pregled prometne signalizacije na celotnem območju KS in SPV predlaga ustrezne rešitve.

 

S spoštovanjem,

Anton Hribar
predsednik Sveta KS Blejska Dobrava

Prebrano 1510 krat Nazadnje urejano na torek, 10 maj 2016 08:26

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave