Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2016 14

Uporabno dovoljenje za prečno povezavo na Hrenovici, v petek uradno odprtje

Občina Jesenice je bila s strani investitorja, družbe Anepremičnine d.o.o., konec preteklega tedna obveščena, da je Upravna enota Jesenice izdala uporabno dovoljenje za nadhod čez cesto in železniško progo ter pešpot med obema nadhodoma na območju Hrenovice (oziroma stanovanjske soseske Gorenjski sonček). Na Občini Jesenice se nove pridobitve izredno veselimo in se hkrati zahvaljujemo investitorju za opravljeno delo in dokončanje investicije, zaradi katere bo območje Hrenovice končno lahko zaživelo.

 

Občina Jesenice bo tako v petek, 18. 3. 2016, ob 16. uri, v sodelovanju z družbo Anepremičnine d.o.o. nadhod tudi uradno predala svojemu namenu, občane pa vabimo, da se kratkega uradnega odprtja udeležijo.

 

Območje Hrenovice sredi Jesenic so sicer dolga leta kazili štirje nedokončani stanovanjski bloki, ki jih je že leta 2007 začel graditi Gradis GP Celje. Po njegovem stečaju je lastništvo zemljišča z objekti prešlo najprej na družbo Aleasing, kasneje pa na družbo Anepremičnine. Ta je v drugi polovici leta 2015 končno nadaljevala z investicijo, v skladu z urbanistično pogodbo, ki jo je sklenila z Občino Jesenice, je zgradila komunalno infrastrukturo z dovozno cesto, nadhodom čez železniško progo Jesenice–Nova Gorica in pešpotjo do Stare Save.

Prebrano 1444 krat Nazadnje urejano na torek, 15 marec 2016 08:10

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave