Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2015 11

Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji – primer dobre prakse

Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji Lepago

Župan Občine Mirna Dušan Skerbiš je projekt Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji, v katerega je vključena tudi občina Jesenice, včeraj predstavil na 9. srečanju občin in županov Slovenije. V okviru konference Zlati kamen je bil projekt eden od treh predstavljenih primerov dobre prakse tako na Bledu kot v reviji, ki je izšla ob tej priložnosti.

Sem zelo zadovoljen, da smo dobili povabilo, da predstavimo projekt Mreža postajališč za avtodome. Imeli smo idealno priložnost, da povemo, kaj želimo z njim doseči, in kako bomo vodili aktivnosti, ki so pred nami. Prepričan sem, da je to tudi za Slovenijo projekt, ki nam daje širom Evrope nove dimenzije prepoznavnosti,

je povedal župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Tega se zavedajo tako v občinah, ki so v projekt že vključene, kot v tistih, ki so v teh dneh izrazile interes, da bi se vanj vključile v prihodnjih tednih.

V okviru projekta bodo še ta mesec pripravili analizo stanja, med katero bodo popisali mikrolokacije postajališč. To bo izhodišče za pripravo časovne in finančne konstrukcije projekta, s katerim želijo partnerji pod enotno tržno znamke tako doma kot v tujini promovirati Slovenijo, predvsem pa lokalno turistično ponudbo skozi oči popotnika z avtodomom.

Da bi se popotniki z avtodomom v Sloveniji počutili dobrodošle in da bi pri nas doživeli kaj drugačnega bo v okviru projekta v prihodnjih treh letih v vsaj 50 slovenskih občinah vsaj eno standardizirano postajališče za avtodome z informacijsko tablo z namigi za izlet. Prva standardizirana postajališča za avtodome bodo vključena v mrežo že do konca letošnjega leta.

Nosilec projekta je Občina Mirna, partnerji v projektu pa so trenutno občine Benedikt, Bled, Črnomelj, Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Gornji Grad, Hrpelje-Kozina, Idrija, Jesenice, Kočevje, Koper, Kostanjevica na Krki, Kozje, Krško, Ljubno, Lukovica, Metlika, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Ormož, Postojna, Radenci, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Razkrižje, Semič, Sevnica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Velenje, Velike Lašče, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Zreče, Žalec, Železniki in Žužemberk.

Prebrano 1625 krat Nazadnje urejano na četrtek, 12 marec 2015 08:29

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave