Skok na osrednjo vsebino

Novice

jan  2015 12

Župana obiskal prejemnik medalje za hrabrost

V petek je župana Tomaža Toma Mencingerja obiskal Sandi Kamberi, eden od prejemnikov medalje za hrabrost, ki so jih konec leta, skupaj z medaljami za požrtvovalnost, v Ljubljani podelili triintridesetim policistom in petnajstim občanom.

V. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank in ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar sta konec leta v Ljubljani triintridesetim policistom in petnajstim občanom podelila medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost. Med prejemniki medalj, ki so v zadnjem letu izkazali požrtvovalnost ali posebno hrabrost pri reševanju ljudi in premoženja ali pri opravljanju varnostnih nalog, sta bila tudi Sandi Kamberi in Meho Jusufagić, pogumna Jeseničana, ki sta svoje življenje julija lani tvegala s posredovanjem pri oboroženem napadu z nožem in s tem preprečila najverjetnejši uboj. 

Sandi Kamberi, sicer zaposlen pri Slovenski vojski, je v petek skupaj s svojo medaljo obiskal župana Tomaža Toma Mencingerja, kjer mu je župan še enkrat čestital za hrabrost. Drugega udeleženca dogodka, Meha Jusufagića, ki je bil ob dohodku tudi ranjen, pa je župan obiskal v bolnišnici takoj po dogodku.

Med prejemniki medalj sta bila sicer še dva jeseniška policista, Anže Bernot in Miroslav Volmajer, ki sta zaradi svojega posredovanja pri ločenem dogodku, prejela medaljo za požrtvovalnost. Vsem prejemnikom tudi na tem mestu še enkrat čestitamo.

Prebrano 2155 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:33

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave