Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2014 12

Zaključna konferenca City impulses

Zaključna konferenca City impulses Zaključna konferenca City impulses Občina Jesenice

Včeraj, v četrtek 11. decembra 2014, je Občina Jesenice, kot ena izmed projektnih partnerjev v projektu City Impulses, izvedla zaključno konferenco projekta v Sloveniji. Konference se je udeležilo okoli 25 udeležencev.
Osrednji cilj projekta City Impulses je zagotavljanje učinkovitih spodbud trajnostnemu razvoju mest na programskem območju ter krepitev mreže čezmejnega sodelovanja teh mest. Namen projekta City Impulses ni zgolj vzpostavitev čezmejnega sodelovanja sodelujočih mest, ampak tudi pospeševanje in oživljanje drobnega gospodarstva v mestnih središčih.
Občina Jesenice je ena izmed prvih občin v Sloveniji, ki je prepoznala prednosti, ki jih omogoča mestni marketing, zlasti na področjih pospeševanja lokalnega gospodarskega razvoja, turizma ter urejanja prostora z namenom spreminjanja podobe mesta in ustvarjanja prepoznavnosti. Ključna naloga mestnega marketinga je ustvarjanje medsebojnih odnosov med gospodarskimi družbami, inštitucijami in posamezniki tako, da na ta način omogoča učinkovito sodelovanje med javnim in zasebnim sektorjem.
Na konferenci so bile kratko predstavljene aktivnosti, ki so jih izvajali projektni partnerji, predstavil pa jih je gospod Herbert Mayrhofer iz Institute of Systemic Development GmbH iz Graza, mag. Roland Murauer iz podjetja CIMA Beratung + Management GmbH pa je predstavil mestni marketing z vidika organizacije in organizacijskega modela ter ključne podatke, ki so pomembni za to področje.

Prebrano 1834 krat Nazadnje urejano na petek, 12 december 2014 11:59

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave