Skok na osrednjo vsebino

Novice

okt 2014 24

V okviru mednarodne konference tudi ogled Stare Save in podjetja Acroni

Ogled Stare Save Ogled Stare Save Občina Jesenice

V preteklem tednu je bila v sodelovanju z Geološkim zavodom Slovenije in Univerzo v Leobnu na Bledu organizirana mednarodna konferenca z naslovom International Conference on Sustainable Aggregates Planning in South East Europe - contributions to the EU minerals policy framework. Konferenca je potekala med 22. in 24. oktobrom 2014 in je bila namenjena predstavnikom strokovne javnosti, vladnih organizacij, industrije in nevladnih organizacij s področja mineralnih surovin (geologija, rudarstvo, gospodarstvo, varstvo okolja itd.). Gre za zaključno konferenco projekta SNAP-SEE – Načrtovanje trajnostne oskrbe s kamenimi agregati v jugovzhodni Evropi (Sustainable Aggregates Planning in South East Europe).

Organizatorji konference so v okviru le-te organizirali tudi strokovno ekskurzijo, kjer so udeležencem želeli pokazati železarsko tradicijo na Jesenicah, zgodovino železarstva in jeklarstva kot osnovo za sodobni turizem, ter sodobno industrijo na Jesenicah. Udeleženci, ki so prišli večinoma iz Evropske unije in Amerike, so si tako pod strokovnim vodstvom dr. Marka Mugerlija iz Gornjesavskega muzeja Jesenice ogledali Staro Savo z muzejem in paleontološko zbirko, hkrati pa so spoznali zgodovino Jesenic, od razvoja zelezarstva in vseh vplivov na razvoj obcine (tako pozitivnih kot negativnih), ter sedanji razvoj občine ob posodobitvi industrije, ki je kot poudarek pomembnosti upoštevanja socioekonomskega vidika sicer zelo tehnične teme, zelo lepa ilustracija.

Goste je v imenu Občine Jesenice sprejela in pozdravila vodja Oddelka za gospodarstvo mag. Vera Djurić Drozdek, po triurnem obisku Stare Save in Gornjesavskega muzeja Jesenice pa so si udeleženci ogledali tudi podjetje Acroni d.o.o.

Prebrano 2144 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:41

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave