Skok na osrednjo vsebino

Novice

okt 2014 03

Večer fotografije v Kosovi graščini na Jesenicah

Gornjesavski muzej Jesenice je v četrtek, 2. oktobra, v galeriji Kosove graščine na Jesenicah pripravil večer fotografije. Najprej so obiskovalci lahko spremljali predstavitev monografije avtorja Franca Črva z naslovom Človek in jeklo. Gre za izjemen ustvarjalni opus enega najbolj znanih jeseniških fotografov, ki se je posebej uveljavil s posnetki, povezanimi z jeklom in ljudmi v mestu z bogato železarsko tradicijo. S fotografijo se ukvarja 55 let in je v tem času sodeloval na več kot 500 razstavah in prejel več kot 130 nagrad. Sedaj je član Fotokluba Jesenice, ki ga je pred potindvajsetimi leti ustanovil skupaj z Izidorjem Trojarjem.

Svojo bogato fotografsko pot je na predstavitvi orisal v pogovoru s članom Foto kluba Jesenice Jasminom Suljanovićem. Ob tej priložnosti se je posebej zahvalil Občini Jesenice in županu Tomažu Tomu Mencingerju za pomoč pri izdaji foto monografije in mu izročil en izvod.
Po predstavitvi foto monografije je župan Občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger v zgornjih prostorih Kosove graščine odprl skupinsko razstavo udeležencev festivala Fotopub 2013 z naslovom Odtujenost. Med štirinajstimi avtorji fotografij je tudi član Fotografskega društva Jesenice Vitomir Pretnar.

Prebrano 2414 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:45

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave