Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2014 17

Dobrodelnost in olimpijci v dvorano Podmežakla privabili okrog 600 ljudi

Dobrodelnost in olimpijci v dvorano Podmežakla privabili okrog 600 ljudi Foto: Gregor Vidmar

Jeseniška ledena dvorana se je v torek, 15. aprila 2014, še zadnjič v sezoni tresla od navijaškega hokejskega razpoloženja. V Podmežakli so namreč v dobrodelni namen hokejske palice prekrižale legende Jesenic in Olimpije, ki so barve teh moštev zastopale v zlatih časih slovenskega klubskega hokeja. Po sami tekmi so zbrane pozdravili tudi člani slovenske hokejske reprezentance, ki so že naslednji dan odpotovali na svetovno prvenstvo v Južno Korejo, ter alpska smučarka in domačinka Maruša Ferk. Dogodek je v sodelovanju s Hokejsko zvezo Slovenije, Občino Jesenice in Zavodom za šport Jesenice pripravila Fundacija Jakec in čarobna lučka, ustanova za pomoč otrokom s cerebralno paralizo.

Dogodek sta s svojim humorjem popestrila voditelja Jure Mastnak in Tadej Bricelj, gledalci pa so lahko spremljali tudi nastope navijaške skupine Ice Ladies, jeseniškega drsalnega kluba, Hišnega ansambla Avsenik in Folklorne skupine Julijana.

Hokejske legende dale vse od sebe

Ekipo železarjev so sestavljali Dejan Varl, Ivo Jan, Peter Rožič, Senad Kovačevič, Edvin Karahodžič, Matjaž Kopitar, Milan Zrnič, Milan Hafner, Andrej Razinger, Borut Vukčevič, Albin Felc, Boris Kunčič, Enes Crnovič, Janez Tušar in vratar Gaber Glavič, ekipo zmajev pa so zastopali Marjan Gorenc, Nik Zupančič, Dejan Kontrec, Jože Kovač, Robert Ciglenečki, Mare Kumar, Tomaž Vnuk, Jure Vnuk, Samo Kumar, Bojan Zajc, Jaka Avgustinčič, Gregor Polončič, Ildar Rahmatulin, Andrej Vidmar, Domen Lajovec in Jure Penko. Veterani so prikazali dobro tekmo in dokazali, da še vedno niso od muh. Zmago si je na koncu priigrala ekipa železarjev in s tem obiskovalce spomnila na najboljše čase jeseniškega hokeja, ko so Jeseničani osvajali državna prvenstva.

Izkupiček derbija namenjen enoletni domačinki Tii

Večji del izkupička od prodanih vstopnic bo namenjen leto dni stari Tii z Jesenic. Zaradi težav v razvoju malčici tedensko pripadata le dve terapiji, za optimalni napredek pa bi jih potrebovala mnogo več. Pestijo jo tudi težave z dihanjem. Zaradi neprehodnih nosnic lahko diha le s pomočjo kanile, umetne dihalne cevke, vstavljene v okence v sapniku. Zavarovalnica stroškov kanile in senzorja za merjenje kisika ne krije v celoti, zato brezposelna starša Urška in Klemen mesečno plačujeta skoraj sto evrov samo za to, da njuna hčerkica lahko diha. Manjši del zbranih sredstev pa bo Fundacija Jakec in čarobna lučka namenila tudi terapijam malega Jakca s cerebralno paralizo, nakupu terapevtskih naprav ter izobraževanju terapevtov.

Podeljena tudi priznanja za »domače« igralce

Med tretjinami so se zbranim na ledu predstavili tudi člani domačih moštev, ki so v državnem prvenstvu, kljub težkim časom slovenskega hokeja, svojo vlogo odigrali odlično. Člani HD Jesenice mladi so v kategorijah »mladinci« in »mlajši dečki« v letošnji sezoni osvojili naslov državnih prvakov, člani Team Jesenice pa so v državnem prvenstvu osvojili drugo mesto, ob tem pa pokazali vrhunsko borbo in postregli z odličnim hokejem. Za svoje uspehe v letošnji sezoni so zato od Občine Jesenice in Zavoda za šport Jesenice prejeli posebna priznanja za dosežene rezultate, ki jim jih je podelil župan Tomaž Tom Mencinger.

Po dobrodelni tekmi še sprejem jeseniških olimpijcev

Po sami tekmi so obiskovalce pozdravili tudi alpska smučarka Maruša Ferk ter velik del hokejske reprezentance Slovenije. Priložnosti, da se tolikšno število športnikov zbere na enem mestu, namreč ni veliko, zato smo sprejem združili z dobrodelno prireditvijo in olimpijce pozdravili dan pred njihovim odhodom na svetovno prvenstvo v Južno Korejo. Olimpijcem se je pridružilo tudi nekaj novih reprezentantov, vse skupaj pa smo, čeprav z nami niso mogli biti prav dolgo, v Južno Korejo pospremili z dobrimi željami in glasnim aplavzom prisotnih.

Prebrano 2680 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:58

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave