Skok na osrednjo vsebino

Novice

×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 78
sep  2013 11

Varna šolska pot - varovanje na šolskih poteh

Varna šolska pot Varna šolska pot Foto: Vinko Lavtižar

Varna šolska pot je eden izmed pogojev za večjo varnost otrok v cestnem prometu. Prometna varnost učencev je predvsem skrb staršev ali zakonitih zastopnikov, ki morajo poskrbeti, da znajo njihovi otroci varno sodelovati v prometu in dokler tega še ne zmorejo, jih spremljati ali jim zagotoviti spremstvo v prometu, tudi na šolskih poteh.

Lokalne skupnosti, šole, sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter drugi strokovni organi in organizacije pa morajo poskrbeti za zagotavljanje pogojev za varno sodelovanje otrok (varne prometne površine, izvajanje prometne vzgoje in drugih preventivnih dejavnosti, vzgojne akcije in pomoč pri prečkanju cest na najnevarnejših mestih na šolskih poteh).

V ta namen je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice v prvih prvih šolskih dneh od 2.9.2013 do 6.9.2013 organiziral varovanje na šolskih poteh,  pri katerem so sodelovali predstavniki  Motorističnega kluba El-diablo, policisti, člani SPV-ja, predstavniki šol,  redarji... 


Vsem prostovoljcem, ki so sodelovali pri varovanju otrok, se Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice lepo zahvaljuje!

Slike otrok na poti v šolo so posnete v prvih šolskih dneh.

Prebrano 5578 krat Nazadnje urejano na sreda, 11 september 2013 11:24

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave