Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2024 24

Slavnostna prireditev ob dnevu državnosti

Slavnostna prireditev ob dnevu državnosti Janko Rabič

Občina Jesenice je v petek, 21. junija v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska in Policijskim veteranskih društvom Sever Gorenjska pripravila slavnostno prireditev v počastitev dneva državnosti.

Na Čufarjevem trgu na Jesenicah je zbrane predstavnike veteranskih društev, praporščake, goste ter občanke in občane najprej nagovoril župan občine Jesenice Peter Bohinec. Med drugim je izrazil poklon in zahvalo vsem, ki so odigrali ključno vlogo v času osamosvajanja Slovenije ter vsem čestital ob dnevu državnosti.

Slavnostna govornica, ministrica za pravosodje Andreja Katič  je med drugim izpostavila  dejanja takratnih pripadnikov teritorialne obrambe in policije na zgornji Gorenjski, ki so pred triintridesetimi leti pogumno in razumno  v prelomnih trenutkih znali ubraniti mlado državo Slovenijo.  

V kulturnem programu je na slavnostni prireditvi nastopil Simfonični orkester Glasbene šole Jesenice pod vodstvom dirigenta Gašperja Breznika in s solistom Francem Podbrežnikom.

Prebrano 165 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 24 junij 2024 07:28

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave